Neplanske predstave

Mostarski teatar mladih: Publika je željna kulture

Večerašnja izvedba je 14. odigrana predstava u 30 dana nakon povratka publike u kazalište.
Kultura / Kazalište | 27. 06. 2020. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Predstava Mir

Mostarski teatar mladih 27. svibnja otvorio je svoja vrata za publiku nakon dvomjesečne pauze. Od tada se redovno igraju predstave uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje su propisane za ovu priliku.

Publika se vratila u kazalište, poručuju iz MTM-a i dodaju da tome svjedoči i činjenica da su već dva puta zbog interesa publike igrali neplanirane izvedbe.

To se događaj i u subotu, treći put. Naime, na današnji dan odigrali su prvu predstavu nakon pauze,  a večeras ponovo zbog interesa publike ponavljamo Aristofanov "MIR" u režiji Seada Đulića.

Večerašnja izvedba je 34. repriza ove antičke komedije u kojoj igra skoro cijeli ansambl eMTeeM-a. Istovremeno večerašnja izvedba je 14. odigrana predstava u 30 dana nakon povratka publike u kazalište.

''Obzirom da je eMTeeM nezavisan i nije financiran niti od jedne razine vlasti kontinuirano igranje je jedini način opstanka. Ni u ova teška vremena nitko nije pomogao neovisnoj kulturi, a činjenice govore da upravo neovisna kultura umnogome spašava obraz kulture'', stoji u priopćenju.

Usprkos svemu, pozivaju da navratite u subotu u 20 sati na Memorijalnu scenu 2532.

Kopirati
Drag cursor here to close