Memorijalna scena

Mostar: Završen posljednji Festival autorske poetike

Gledalište je, tvrde, ostalo pusto, svi su bili na sceni
Kultura / Kazalište | 01. 09. 2019. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvedbom dijela predstave Mostarskog teatra mladih "Biti ili ne biti, to je pitanje", u subotu je završen 44. Mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike.

U posljednjem satu kolovoza, krajnjeg roka za izmirenje obaveza od kojih zavisi očuvanje Memorijalne scene 2532, publika je stala na stranu eMTeeM-a i simboličkim izlaskom na scenu rekla da je uz eMTeeM i dala svoj glas za "biti", priopćili su iz Teatra.

Gledalište je, tvrde, ostalo pusto, svi su bili na sceni. Snažna je to, navode, podrška eMTeeM-u.

Nakon tog performansa, žiri je obznanio svoju odluku o pobjednicima festivala, nakon čega je službeno Festival zatvoren.

Žiri 44. Mostarskog teatarskog festivala – Festivala autorske poetike u sastavu prof. dr Irma Marić, predsjednica, Fatima Kazazić, glumica i Šerif Aljić, glumac nakon deset odgledanih predstava na sastanku održanom u subotu donio je jednoglasnu oduku.

Odlučeno je da se pet ravnopravnih nagrada ''Mravac'' dodijeli: predstavi ''Uspavanka za mladenku'' Mostarskog teatra mladih za ideju i angažiranost predstave kao jake satire za društvenu stvarnost, potom za predstavu ''Richard III'', Mostarskog teatra mladih za izvrsnu partnersku igru.

Osim domaćeg kazališta, nagradu je odnijela predstava ''3 x 21 ili Severinov san'' Dječjeg kazališta EkoArt Bugojno za edukativni učinak za mlađi uzrast, te predstavi ''Šta je zapravo uradio tom'' DIS Pozorišta mladih Banja Luka za raznovrsnost i usklađenost scenskog pokreta i glumačke igre.

Upravo glumcu banjalučkog kazališta, Farisu Količiću dodijeljena je nagrada za glumačku uvjerljivu igru u predstavi „Dva i pol medvjeda'', priopćeno je iz mostarskog Teatra.

Kopirati
Drag cursor here to close