Vječno u srcima

Mostar ostao bez velikog umjetnika

Kultura / Kazalište | 04. 09. 2017. u 10:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je ostao bez mladog, ali velikog umjetnika Miloša Žerajića.

Miloš je prošli tjedan iznenadno napustio ovaj svijet u 31. godini života. Prijatelji su se s njim oprostiliu četvrtak na Gradskom groblju Sutina u četvrtak.

Rodio se u Mostaru 31. listopada 1986. gdje je završio dramsku pedagogiju na fakultetu Humanističkih nauka, a u mostarskom Lutkarskom kazalištu radio je kao glumac lutkar.

Završio je trening za trenere vršnjačke edukacije i edukakaciju za turističku animaciju i pohađao brojne dramske radionice. Jedan je od osnivača kreativno edukativne udruge Putujući zmaj, koja je napravljena s ciljem promicanja i razvoja kazališnog stvaralaštva, širenja i populariziranje neformalne edukacije te razvijanja kreativnog stvaralaštva među djecom i mladima.

''S tugom se opraštamo od našeg kolege i prijatelja Miloša Žerajića s kojim smo proveli 2 godine u lutkarskoj čaroliji i nakon toga u prijateljstvu. Premijerno je igrao u predstavi Zaljubljeni Guignol (sezona 2009./2010.) i u mnogima sudjelovao kao alternacija i potpora, te sa svojim osmijehom, pozitivnom energijom, dobrotom, ljubavlju i iskrenošću ostavio svoj trag u našem kolektivu. Bio je srce i duša svake zabave i društva bio je sktnica i lutalica, zarazna smijeha i slobodnog duha zaljubljenik u umjestnost i život. Svim prijateljima poznanicima suradnicima i obitelji ostat će vječno u srcima'', rekle su kolege i prijatelji premiulog Miloša.

 

Kopirati
Drag cursor here to close