Slavlje

Mostar bio domaćin jubilarne izvedbe predstave 'Dame biraju'

Kultura / Kazalište | 02. 12. 2016. u 07:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukovodstvo AltTeatra iz Sarajeva odabralo je Mostar za jubilarno 100. izvedbu predstave 'Dame biraju', te je i ovoga puta velika dvorana Kosače bila rasprodana i ispunjena do posljednjeg mjesta.

Osim što je upriličena 100. izvedba ove predstave, 'Dame biraju' je bila specifična i po humanitarnom karakteru. Prihod od prodanih ulaznica otišao je za potrebe udruge oboljelih od raka dojke 'Novi pogled' iz Mostara.

Glumci na sceni su i ovoga puta do suza nasmijali uglavnom žensku publiku u gledalištu, te su nakon dvosatne izvedbe nagrađeni velikim pljeskom i ovacijama.

Članice 'Novog pogleda' su sjedile u prvom redu tijekom izvedbe u četvrtak navečer u Mostaru, te su glumce na kraju predstave zasule plišanim srcima u znak zahvalnosti, a potom je na scenu stigla i torta sa brojkom jubilarne izvedbe predstave.

Još jedna posebnost jubilarne izvedbe u Mostaru je bila da su se na kraju predstave na pozornici glumci fotografirali sa članicama 'Novog pogleda' uz sudjelovanje i ostatka publike. Nakon predstave, nastavljeno je druženje članova AltTeatra sa članicama 'Novog pogleda'.

Kopirati
Drag cursor here to close