MTM

Maslinova grana u Gacku

Mladi iz Mostara i Gacka danas će imati višesatnu radionicu na kojoj će ovladavati tehnikama forum teatra.
Kultura / Kazalište | 21. 10. 2017. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros su ansambl predstave "Maslinova grana" Mostarskog teatra mladih i stručni tim Centra za dramski odgoj otputovali u Gacko gdje će s učenicima Centra stručnih škola imati više aktivnosti.

Sve se odvija u okviru jednogodišnjeg projekta "Maslinova grana" podržanog od Veleposlanstva Švicarske u Bosni i Hercegovini, a koji se realizira u 10 hercegovačkih općina. Naime mladi iz Mostara i Gacka danas će imati višesatnu radionicu na kojoj će ovladavati tehnikama forum teatra i postaviti osnove za buduću forum predstavu s kojom će se predstaviti u Mostaru na susretu mladih ljudi iz svih 10 općina uključenih u projekt, priopćeno je.

To su općine: Gacko, Bileća, Trebinje, Ravno, Neum, Ljubuški, Čapljina, Grude, Posušje i Mostar. Pored radionice bit će analizirana ideja projekta i dogovoreni modaliteti daljnje suradnje. eMTeeM će predstaviti svoj rad malom izložbom, a potom izvesti predstavu "Maslinova grana".

Bit će to 90 - ta izvedba ove predstave koja na ironičan način problematizira društvo u kojem živimo i mladalački glasno i jasno diže glas protiv svih pojava koje im smetaju. Na kraju dana svi zajedno će posaditi drvo masline i tako odaslati jasnu poruku da žele mir, toleranciju i život dostojan čovjeka. Nakon Gacka projekt se nastavlja u Bileći.

Kopirati
Drag cursor here to close