Festival komedije

Male liske za najbolju glumicu i glumca dodijeljene Amri Kapidžić i Aleksandru Seksanu

Šestu večer festivala, publika će imati priliku pogledati predstavu ''Revizor'' N.V. Gogolja, u režiji Jane Maričić i produkciji Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca.
Kultura / Kazalište | 25. 05. 2022. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peta večer ovogodišnjeg, 19. izdanja Međunarodnog festivala komedije ''Mostarska liska'' protekla je u znaku predstave ''Protekcija'' Branislava Nušića u režiji Kokana Mladenovića i produkciji Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Songove za predstavu pisala je Milena Bogavac, a glazbu Irena Popović. Ovom predstavom Narodno pozorište u Sarajevu obilježilo je stotu godišnjicu postojanja. Riječ je o složenoj ansambl predstavi, izrežiranoj u prepoznatljivoj poetici Kokana Mladenovića, koja se oslanja na principe Brehtove dijalektike.

Mostarska publika ovu predstavu primila je višeminutnim aplauzom, a stručni žiri, u sastavu Emir Hadžihafizbegović – predsjednik, Zoran Rakočević i Velimir Pšeničnik Njirić, male liske za najboljeg glumca i najbolju glumicu večeri dodijelili su Aleksandru Seksanu i Amri Kapidžić.

Foto: NPM / Amra Kapidžić

Šestu večer festivala, publika će imati priliku pogledati predstavu ''Revizor'' N.V. Gogolja, u režiji Jane Maričić i produkciji Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca. Kao i do sada, nakon predstave, publika će moći uživati u off programu, i to u klubu Calamus, uz glazbu Majer unplugged i stand up nastup Adnana Kičina iz trupe ''Smijanje na tri jezika'', priopćeno je iz NPM.

 

Kopirati
Drag cursor here to close