Spremanje za obljetnicu

Lutkarsko kazalište Mostar: Radovi i rekonstrukcije za početak sezone i 65. rođendan

Kultura / Kazalište | 21. 09. 2017. u 08:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine Lutkarsko kazalište Mostar krajem studenoga proslavit će značajnu obljetnicu - 65 godina svoga postojanja i djelovanja u Gradu Mostaru. Za ovu veliku obljetnicu već se intenzivno pripremaju.

''Kroz nekoliko dana planirano je gostovanje naših dragih kolega iz regije s odličnim lutkarskim predstavama koje će biti prikazane našoj vjernoj publici u Mostaru. Uz ovu manifestaciju obilježavanja obljetnice kazališta planirani su i drugi sadržaji za mališane. Do tada naši se lutkari pripremaju za izvedbu predstave Bajka o sreći početkom mjeseca listopada na 18. Lutfestu, Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih kazališta za djecu u Sarajevu, u organizaciji Forum teatra'', navode iz Lutkarskog kazališta.

Sezona 2017./2018. u Lutkarskome kazalištu Mostar započela je s velikim radovima i rekonstrukcijama. U tijeku je realizacija projekta Dječji osmijeh koji podrazumijeva provođenje mjera energijske učinkovitosti. Intenzivno se izvode građevinsko-zanatski i strojarski radovi. Sredstva za provođenje ovoga projekta omogućili su Grad Mostar i Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a projektom će se omogućiti grijanje, hlađenje i ventilacija dvorane, postavit će se termo fasada i promijeniti otvori.

''Sretni smo što će nam ovi radovi omogućiti rad tijekom cijele godine. Svi radovi bi trebali biti završeni do polovice studenoga kada smo planirali svečano proslaviti 65. rođendan Lutkarskoga kazališta Mostar'', priopćeno je.

Na žalost, početkom mjeseca kolovoza napravljena je velika šteta prilikom požara u napuštenom prostoru pokraj dvorane kazališta, dvorana je bila puna dima i gareži, oštećen  je dio kostima i scenografije.

Nakon toga puknuće cijevi iz prostorija iznad njih također nam je prouzrokovalo veliku štetu.

''No unatoč svemu prvoga dana školske godine u Osnovnoj školi Ivana Gundulića i Osnovnoj školi S. S. Kranjčevića razveselili smo prvašiće predstavom Zmaj i princeze. Budući da zbog radova u našim prostorijama i dvorani ne možemo prikazivati predstave, molimo naše mališane, njihove roditelje i odgajatelje za strpljenje još dva mjeseca kada ćemo u obnovljenoj dvorani krenuti s redovnim izvođenjem predstava u našem stalnom terminu, subotom u 11 sati'', navode iz Lutkarskog kazališta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close