Program

Listopad u Narodnom pozorištu Mostar

Već sutra, u utorak, 12.10.2021. godine predstava „Ajmo na fuka“ autora i redatelja Dragana Komadine, nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar gostuje u Prijedoru na festivalu „Zlatna vila“.
Kultura / Kazalište | 11. 10. 2021. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješno realiziranog 18. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ mjesec listopad u Narodnom pozorištu u Mostaru obilježit će veliki broj gostovanja i izvedbi.

Već sutra, u utorak, 12.10.2021. godine predstava „Ajmo na fuka“ autora i redatelja Dragana Komadine, nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar gostuje u Prijedoru na festivalu „Zlatna vila“. Glumačku postavu čine: Saša Oručević i Robert Pehar.

Predstava tematizira odnos dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane i Armije Republike Bosne i Hercegovine. Njihove sudbine prikazane su kroz tri različite situacije: kao mrtvaci koji na nebu čekaju „poziv od Onoga gore“, kao ratnici na sukobljenim stranama u rovovima, ali i kao dvojica poznanika u poslijeratnom Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Ajmo na fuka

Prva repriza predstave „Heroj nacije“ Ivana M. Lalića, u režiji Gorana Damjanca na rasporedu je u subotu, 16.10., s početkom u 20 sati. Ova crna komedija, kako je žanrovski opisuju pisac i redatelj, tematizira stanje duha običnog čovjeka kroz prizmu „skrivenih“ kamera, i kao posljedicu, raskol unutar osobnosti koja se nađe između stvarnosti i realityja - parastvarnosti.  Glumačku postavu čine: Saša Oručević, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Dražen Pavlović, Emir Spahić i Vedran Vilogorac. Predstava je premijerno odigrana na 18. Međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska“, gdje je osvojila srca publike te joj je dodijeljena nagrada za najbolju predstavu po izboru publike.

U petak, 22.10., u 20 sati na rasporedu je predstava „Alfa Beta“ nastala prema tekstu E.A. Whiteheada, u režiji Saše Oručevića. „Alfa Beta“ se bavi bračnim odnosima, odnosima u obitelji uopćeno propitujući instituciju braka s pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi. Osjećamo li u svim bračnim i životnim fazama onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo i šta je to? Ključno pitanje je, koliko ostajemo svoji kroz vrijeme, koliko smo dužni ostati vjerni sebi a koliko instituciji braka, i kako nas to oblikuje. U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Predstavom 

Na prvom pozorišnom festivalu u Živinicama pod nazivom „Živi fest“ Narodno pozorište Mostar sudjelovat će s predstavom „Heroj nacije“ Ivana M. Lalića u režiji Gorana Damjanca, u utorak, 26.10.2021. godine.

Za kraj mjeseca, petak, 29.10., u 20 sati mostarska publika moći će pogledati hit komediju „Šta ćemo sad“ Branka Đurića, u režiji Ahmeda Imamovića. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo. Njih troje se nalaze u jednom kazalištu u zabiti i otkrivaju kakvi ih sve izazovi očekuju – kako da se domognu novca i publike, voli li ih vlast, kakav je položaj kulture, koliko su snalažljivi, duhoviti, spretni...? “Šta ćemo sad?” je moderna, aktuelna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi kazalište danas, ali i društvo u cjelini.

ULAZNICE

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close