Iznenađen publikom

Legendarni Peđa Bajović do suza nasmijao Mostarce

Bajović se u Gradu na Neretvi predstavio sa komadom “Rok trajanja”
Kultura / Kazalište | 26. 07. 2019. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stand-up komičar Peđa Bajović u četvrtak je u OKC Abrašević nasmijavao Mostarce, a ovaj put u Gradu na Neretvi se predstavio s komadom ''Rok trajanja''.

Komičar, koji za sebe kaže da je povratnik, jer je u Mostaru živio četiri godine krajem '80-ih, ističe kako mu je drago što je publika na nastupu u Mostaru, mlađa.

Foto: Bljesak.info / Peđa Bajović u OKC Abraševiću

''Mislio sam da će publika, baš za ovu predstavu, koja je najavljena kao predstava za starije, bilo je puno mladih, što mi je ustvari drago'', rekao je za Bljesak.info Bajović te dodaje ''lako ćemo mi za nas starije, nama je život sve dosadniji pa će se ljudi više okretati stand-upu, ali da ovi mladi dolaze i vraćaju se na stand-up, to je to. Građenje publike''.

On ističe kako interne razlika između publika u Mostaru, Sarajevu, Beogradu, Ljubljani, Zagrebu, su sitne, jer kulturološke razlike inače nema, ali ima u tom iskustvenom trenutku.

Foto: Bljesak.info / Peđa Bajović u OKC Abraševiću

Bajović tvrdi kako je teško zadovoljiti publiku koja je čest gost stand-up nastupa.

''Stand-up publika je stand-up publika. To je određeni profil ljudi, koji su manje ili više iskusni u izloženosti stand-upu, ali oni koji su manje izloženi su barem otvoreni da vide nešto novo, da nauče. Malo je veći problem za one koji su povratnici na svaki stand-up, ili na tvoj, a kada ti dolaziš sa novim ili najmanje izvođenim, kao što je ovo večeras bilo tu, uvijek je malo frka'', rekao je za Bljesak.info.

On se do sada u više navrata predstavio mostarskoj publici. 

Foto: Bljesak.info / Peđa Bajović u OKC Abraševiću

Inače, komičar jedan je od pokretača scene stand-up komedije u ovom dijelu svijeta. U svojoj karijeri, započetoj 2005. godine, nastupao je u svim zemljama nastalim iz bivše Jugoslavije te obišao više od 25 zemalja svijeta i nekoliko stotina gradova.

Uz to, finalist je uglednog svjetskog natjecanja stand-up komičara The Funniest Person in the World 2016. godine u Helsinkiju, a okušao se i na jednako velikom natjecanju u američkom Seattleu 2012. godine. Regionalnu scenu predstavio je i na najpoznatijem svjetskom televizijskom kanalu za komediju - Comedy Central Extra. Za svoj rad je 2014. godine, na manifestaciji Adria Comedy Awards u Skoplju, dobio i priznanje za najboljeg veterana stand-up komedije.

Kopirati
Drag cursor here to close