Najava Zbivanja

Kultna Mala Floramye Ive Tijardovića na pozornici Kosače

Kultura / Kazalište | 04. 05. 2017. u 15:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Mostarskog proljeća 2017., devetnaestog dana Matice hrvatske, u subotu, 6. svibnja u 20 sati, u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače bit će izvedena kultna splitska opereta Ive Tijardovića 'Mala Floramye', u izvedbi solista, Zbora, Orkestra i Baleta HNK Split.

Gostovanje je omogućila Splitsko-dalmatinska županija, a sponzor večeri je ADDIKO BANK.

Dirigent je Hari Zlodre, a redatelj Goran Golovko.

Uloge:

Mala Floramye/Suzette Antonija Teskera/ Hana Hanas
Šjora Petronila Elizabeta Tudor Gančević/ Snježana Katić
Tonkica, prijateljica Floramye Branka Pleština Stanić/Jelena Brnadić
Marica, prijateljica Floramye Barbara Sumić/ Bjanka Ivas
Mirko, student/Petar Petrović Bože Jurić Pešić/ Vladimir Garić
Zvone, Mirkov prijatelj Zdeslav Petrašić

Ulaznice po cijeni od 20 KM mogu se kupiti na infopultu MepasMalla, u uredu Matice hrvatske te u Kosači, dva sata prije početka predstave.

MATICA HRVATSKA MOSTAR
Mala Floramye

Premijera: 3. prosinca 2016.

''Pod ravnanjem maestra Harija Zlodre, a u režiji Gorana Golovka solisti, Zbor, Orkestar i Balet splitskog kazališta oživjet će Malu Floramye, najpopularniju splitsku predstavu, trajni dio identiteta grada Splita, najizvođeniju splitsku operetu koja svoju krunu publici najomiljenije nosi još od trijumfalno uspješne praizvedbe prije punih 90 godina.
Radnja operete u prvom činu odvija se u vremenu pred Prvi svjetski rat u karnevalskoj noći na splitskoj Rivi, a kraljica i kralj karnevala su mladi zaljubljeni par Floramye i Mirko. Istovremeno je šjor Bepo Pegula, naročito njegove samoproglašene zavodničke sposobnosti, i u ovoj prigodi predmet zabave svojim, sebi sličnim, prijateljima kao i ostatku grada. Drugi se čin događa u gradiću Quimperville pokraj Marseillea za vrijeme rata gdje se ponovno susreću Floramye i Mirko, ona kao bolničarka, a on kao opjevani ratni heroj – poručnik Petar Petrović, a tu se nekako zatekne i šjor Bepo u kojeg se ludo zaljubljuje engleska bolničarka Miss Eveline Beautyflower. Treći je čin smješten ponovno u Split po završetku rata, a ljubavne se priče sretno zaključuju u romantičnom ili pak komičnom happyendu….''; Goran Golovko, HNK Split

Kopirati
Drag cursor here to close