Bogat program

''Junak u tregerima'' gostuje u Lutkarskom kazalištu Mostar

Nastavak Revije lutkarskih kazališta u sklopu 70.obljetnice Lutlkarskog kazališta Mostar
Kultura / Kazalište | 14. 10. 2022. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Lutkarskom kazalištu Mostar i idućeg tjedna očekuje se bogat program.

Uz redovne termine predstava za koje se svakog petka i subote traži karta više na programu Lutkarskog kazališta Mostar nastavlja se i Revija lutkarskih kazališta povodom 70. obljetnice.

Tim povodom mostarski lutkari će ugostiti Dječje pozorište Republike Srpske -Banja Luka.
Oni će se predstaviti sa svojom predstavom „Junak u tregerima “.

Gostujuća predstava će se igrati u dva termina: 17.10. u 18 sati biti će predstava za građanstvo dok će slijedećeg dana, 18.10. u 11 sati predstava biti upriličena za mališane osnovnih škola.

O predstavi:

Koja dobra pripovjest o našim i tuđim veličinama, o našim i tuđim slabostima, o svijetu koji je izvitoperen i kao ispao iz zglobova. Cijela metafora, simbolika priče sažeta je već u tim, i djeci i nama, dobro poznatim životinjama, i u njihovom pretpostavljivom ponašanju: u odanom psiću koji srlja „u hrabrost“ i u glasnim, preglesnim, glupim, preglupim kokoškama koje ne vide dalje od vlastitog nosa, to jest kljuna. Sva idejnost i smisao pružen je već u samom odabiru okoliša i u njihovim akterima. Mali psić i velike kokoši: dva simbola naših karaktera. Nenametljivo, čisto, a emotivno i prijemčivo. Iskustveno! Jednostavnost, jasna linija ovakve priče, bez mnogo zaobilaženja i suvišnog tumačenja, točan odabir tipova i karaktera, idealni su za formu lutkarske predstave: radnja koja se odvija sama od sebe, a sadržaj ostavlja vremena za scenu, za kazalište, za detalj i za finu lutkarsku igru.

Redatelj predstave je Dubravko Torjanac.

Ulaz na ovu predstavu kao i za sve ostale u sklopu Revije je besplatan.

Budući da je broj posjetitelja ograničen molimo vas da svoje mjesto za termin u ponedjeljak 17.10. osigurate rezervacijom putem naše web stranice https://lutkamo.com/ .
Rezervaciju je još moguće učiniti i na broj telefona 036 314 893 svaki radni dan od 9 do 14 sati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close