Mostarski teatar mladih

Još jedna 'Presuda'

Ovaj autorski projekat Seada Đulića igran je širom BiH, ali i u Hrvatskoj, te Srbiji. Izveden je na više uglednih festivala, te dobio nekoliko nagrada.
Kultura / Kazalište | 31. 10. 2021. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski teatar mladih večeras na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 20 sati publici nudi predstavu "PRESUDA: TIHA LIKVIDACIJA". Biti će to 186. repriza predstave.

Ovaj autorski projekat Seada Đulića igran je širom BiH, ali i u Hrvatskoj, te Srbiji. Izveden je na više uglednih festivala, te dobio nekoliko nagrada. Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu.

Kazališni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je, nakon izvedbe na festivalu Kestenburg u Banja Luci zapisao:

“Sam na pozornici, Sead Đulić prekapa po svom život skupljenom u 50 kutija od cipela – sve su to fragmenti
njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje, po željama iz publike, vadi, otvara, i raspliće svoj život. I vesela i tužna, i tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li, kada je trebalo učiniti nešto, to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva. Sead Đulić, sam na pozornici sa svojih 50 kutija od cipela, uredno poslaganih i označenih brojevima, govori publici upravo to – nemojte se nikada predati, prestati govoriti,nemojte se pokoriti – i u tome je njena neporeciva snaga i moć”.

Ovom predstavom eMTeeM ulazi u mjesec u kojem će biti obilježeno više značajnih jubileja, te biti izvedene dvije premijere, "Romska bajka" i "Mojih 7 smrtnih grijeha".

Kopirati
Drag cursor here to close