Ulaznice u prodaji

Izmjene u mostarskom pozorištu: 'Šta ćemo sad?' umjesto 'Ajmo na fuka'

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo.
Kultura / Kazalište | 05. 04. 2022. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umjesto predstave ''Ajmo na fuka'' autora i redatelja Dragana Komadine, nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, u petak, 8.4.2022.god. na mostarska publika moći će pogledati hit komediju ''Šta ćemo sad?'' Branka Đurića, u režiji Ahmeda Imamovića.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo. Njih troje se nalaze u jednom pozorištu u zabiti i otkrivaju kakvi ih sve izazovi očekuju – kako da se domognu novca i publike, voli li ih vlast, kakav je položaj kulture, koliko su snalažljivi, duhoviti, spretni...?

''Šta ćemo sad?'' je moderna, aktuelna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini. Sam redatelj je na zanimljiv način okarakterizirao predstavu, kazavši kako je ''Šta ćemo sad?'' poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike. ''Znaš ono, pjevaš, a plačeš''.

Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: ''Jesmo li mi sami postali vic?''. Predstava ''Šta ćemo sad?'' je osvojila Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije ''Mostarska liska 2015'', a zabilježila je i brojna gostovanja uz veliki interes publike.

Cijena ulaznice je 10 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM.

Možete ih kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128. Na dan izvedbe predstave, blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 sati do početka predstave. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e-maila: [email protected], te putem poruke u inbox na Facebook i instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close