Obljetnica

Gosti iz Osijeka kod lutkara u Mostaru

Revija lutkarskih kazališta u Mostaru započinje gostovanjem Akademije za umjetnost i kulturu Osijek...
Kultura / Kazalište | 11. 09. 2022. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Lutkarskom kazalištu Mostar u utorak 13.9.2022. gostovat će glumački ansambl Akademije za umjetnost i kulturu Osijek sa svojom predstavom Bračne muke iz vizure ruke. Predstava će na programu biti u 18 sati.

Priča o ljubavi i svađi, o tvrdoglavosti i kompromisu, o nedaćama i radostima braka ispričana kroz ruke. Lijeva i desna, naizgled neovisne jedna o drugoj, svoj puni potencijal ostvaruju tek kada su zajedno u paru. Brak sam po sebi nije nužno lijep, niti ružan, već o nama ovisni koliko se želimo žrtvovati i uložiti u njega. Novopečeni bračni par, Gospodin i Gospođa Rukić, suočen je s izazovima koje pred njih stavlja zajednički život isprepleten lijepim i komičnim situacijama, ali i onim ne tako bajnim trenutcima. Kako se oni snalaze u novom okruženju i jesu li spremni mijenjati sebe kako bi ugodili drugome saznajte u priči u kojoj svatko može pronaći djelić sebe.

Predstava je prilagođena za djecu od 10 godine.

U predstavi igra Toni Leaković.

Inače, ovo će biti prva od mnogih gostujućih predstava koje će u narednom periodu dodatno obogatiti program Lutkarskog kazališta Mostar a povodom jubilarne 70.obljetnice Lutarskog kazališta Mostar.

Riječ je o Reviji lutarskih kazališta koja će se održavati od 13.9 pa sve do konca mjeseca listopada a u tom periodu publika će imati priliku pogledati predstave Akademije za umjetnost i kulturu Osijek, Gradskog kazališta lutaka Split, Kazališta lutaka Zadar, Pozorišta mladih Sarajevo, Dječjeg pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke i Zagrebačkog kazališta lutaka.

Kopirati
Drag cursor here to close