Taman pred ispitne rokove

Excalibur u petak igra svoju četvrtu predstavu

Excalibur, dramska skupina odjela Engleskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu, u petak, 17. lipnja 2022. s početkom u 20 sati igra svoju četvrtu predstavu.
Kultura / Kazalište | 14. 06. 2022. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilište u Mostaru može se pohvaliti brojem izvannastavnih prilika za svoje studente: SUM tv, Erasmus studentske razmjene, zatim razni sportski klubovi Studentskog centra...

Filozofski fakultet tako se može pohvaliti umjetničkim 'draguljem' odjela Engleskog jezika i književnosti – dramska skupina „Excalibur,“ ujedno i najstarija dramska skupina Sveučilišta.

„Excalibur“ je prvobitno bila skupina studenata Engleskog jezika i književnosti, nastala u svrhu pomaganja mlađim kolegama oko bilo čega vezanoga za fakultet. 

Dramska skupina odjela Engleskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu postoji od 2016. godine, a formirana je u čast 400. obljetnice smrti jednog od najznačajnijih pisaca tekstova namijenjenih za izvođenje na pozornici – Shakespearea. Te godine dramska skupina izvela je najpoznatije scene iz njegovih djela. Godinu dana kasnije – pod imenom „Excalibur“, napisali su i izveli vlastiti dramski tekst „Twisted Tales“ (Uvrnute priče). Predstava je bila toliko uspješna, da je dvije godine kasnije dobila novu verziju, te je bila izvedena dva puta u dvorani HNK i jednom u amfiteatru „Sokrat“. 

Ove godine dramska skupina priprema svoju četvrtu predstavu, te se i ovoga puta radi o dramskom tekstu kojega su napisali studenti.

''Predstava se, osim što je u čast velikim detektivima književnosti, bavi i modernim problemima s kojima se susrećemo u fakultetskim krugovima,“ kaže voditeljica dramske skupine, profesorica engleske književnosti Anđelka Raguž.

Predstava će biti premijerno izvedena u petak, 17. lipnja 2022. – kako je rekao jedan od studenata „taman pred ispitne rokove,“ u 20 sati.

Prostor održavanja premijere je amfiteatar „Sokrat“, pokraj Filozofskog fakulteta, a po gradu će uskoro biti nalijepljeni posteri.

Ulaz će biti slobodan, stoga ne ustručavajte se – dođite i podržite mlade umjetnike!

Kopirati
Drag cursor here to close