Hasanaginica

eMTeeM u Bugarskoj

Mostarski teatar mladih predstaviće se pradstavom "Fatima, nevjesta od boli" rađenoj po tekstu Ljubice Ostojić, a u režiji Seada Đulića.
Kultura / Kazalište | 12. 06. 2019. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski teatar mladih putuje u Bugarsku, gdje će u gradu Vraca sudjelovati na 18. Međunarodnom festivalu omladinskih pozorišta VREME, koji se održava od 14. do 18. lipnja.

Mostarski teatar mladih predstaviće se pradstavom "Fatima, nevjesta od boli" rađenoj po tekstu Ljubice Ostojić, a u režiji Seada Đulića.

U predstavi igraju: Sara Sarić, Šejma Delalić, Mia Musić, Selma Husnić, Ali Kamer Aksoy, Alem Neziri, Haris Habibija, Faris Količić, Haris Pašić i Miran Bečević. Radi se o predstavi koja na nov način isčitava baladu o Hasanaginici i prvi put je priča iz vizure žene, iz vizure same Hasanaginice

Ovo gostovanje početak je niza od četiri festivala na kojima ovog mjeseca sudjeluju predstave Mostarskog teatra mladih, te početak vraćanja eMTeeM - a na međunarodnu scenu nakon nasilno prekinutog rada i uništenja kompletne opreme 12 predstava sa repertoara.

Zato je odlazak u Bugarsku više od sudjelovanja na jednom festivalu, znak je to da se eMTeeM oporavio i vratio tamo gdje mu je mjesto, Već krajem mjeseca "Uspavanka za Mladenku" putuje u Crnu Goru, a "Žohari" u Sloveniju i tako redom.

Kopirati
Drag cursor here to close