Predstave

eMTeeM obilježava 47. rođendan

U subotu, 6. veljače na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 19:00 sati nastavljajući svoj društveni angažman Mostarski teatar mladih publici nudi posebno uzbuđenje.
Kultura / Kazalište | 05. 02. 2021. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras Mostarski teatar mladih počinje obilježavanje 47. rođendana.

Na Memorijalnoj sceni 2532 u 19,00 sati eMTeeM publici nudi 148. reprizu autorskog projekta Seada Đulića "Presuda: Tiha likvidacija".

Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu, o borbi za očuvanje samog teatra, ali i okolnostima koje su autora formirale i utjecale na njegovo odrastanje i profiliranje u čovjeka kakav jeste.

U subotu, 6. veljače na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 19:00 sati nastavljajući svoj društveni angažman Mostarski teatar mladih publici nudi posebno uzbuđenje. Bit će to vrlo specifična predstava playback teatra "Moja muka". Predstava se igra osmi put i u direktnoj je interakciji s publikom. Ova izvedba za temu ima zlostavljanje sa posebnim akcentom na zlostavljanje žena.

''I prisustvo predstavi znak je podrške zlostavljanim ženama, ali i naš zajednički glas otpora takvim pojavama u društvu'', priopćeno je iz MTM-a.

Playback teatar je zanimljiva forma i tehnika, u Bosni i Hercegovini, nedovoljno korištena, a kroz teatarsku igru i u teatarskoj fikciji gledatelji se suočavaju sa vlastitim problemima, mukama, traumama i slično, što redovno vodi ka katarzi.

Playback teatar je 1975. godine osnovao Jonathan Fox – glumac, učitelj i psihodramatičar. Ova slobodna forma teatra sada postoji u preko 50 zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close