Mostar

Dupli program i drugog dana 37. Dana teatra mladih

Mladi eMTeeM-ovci su istražujući mogućnosti teksta "Žohari" našli puno sličnosti sa gradom u kojem žive i u kojem nisu zadovoljni sa onim šta im grad nudi.
Kultura / Kazalište | 10. 06. 2023. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski teatar mladih, u subotu, 10. lipnja, drugog dana 37. Dana teatra mladih, na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 18:30 sati igra 46. reprizu predstave 'Žohari' koja je nastala po tekstu Stanislawa Ignacy Witkiewicza.

Mladi eMTeeM-ovci su istražujući mogućnosti teksta "Žohari" našli puno sličnosti sa gradom u kojem žive i u kojem nisu zadovoljni sa onim šta im grad nudi. Rezultat tog istraživanja je vrlo precizna detekcija onih koji uništavaju i grad i njihove živote u gradu. Predstavom to vrlo slobodno, direktno i bez ikakvih zadrški i kažu.

Zato večeras svi putevi vode u Titovu 128 gdje će mladi ljudi Mostara otvoreno reći sve o gradu u kojem žive.

Oni će vam reći tko su žohari koji uništavaju grad i naše živote u njemu, a vi im svojim prisustvom dajte snagu u njihovom nastojanju da stvari mijenjaju na bolje.

Festival se odvija pod motom:  Uživajmo u životu i teatru zajedno, jer eMTeeM je dom za sve generacije.

Večeras, također, drugog dana na repertoaru je i predstava "Presuda: Tiha likvidacija". Bit će to 260-ta izvedba ovog emotivnog svjedočenja životu i o životu.

Sama predstava igra se pod motom "Jurimo tristotu".

Kopirati
Drag cursor here to close