Genijalna kampanja

Drama u beogradskom taksiju postala viralni hit

Kultura / Kazalište | 02. 07. 2014. u 16:56 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda dosjetilo se genijalnoj reklamnoj kampanji, a videi snimljeni u taksijima na beogradskim ulicama postali su pravi hit na YouTubeu gotovo preko noći.

Trojica glumaca, Nebojša Ljubišić i Slobodan Tešić, članovi ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Stefan Bundalo koji igra u nekoliko predstava JDP-a, na jedan dan su se našli u neobičnim ulogama – vozeći taksi ulicama Beograda, izvodili su svoje osobne verzije čuvenih dramskih komada putnicima koji nisu slutili o čemu je riječ. Kampanja realizirana u vidu viralnog video materijala od tri spota postigla je veliki uspjeh na društvenim mrežama i izazvala pozitivne reakcije javnosti.

Ova interaktivna, moderna kampanja je na drugačiji, aktuelan način približila repertoar pozorišta potencijalnoj publici.

Sve je snimano GoPro Hero kamerama skrivenima u automobilu, no putnici s time nisu imali problema i prema njihovim pozitivnim reakcijama vrlo je izvjesno da će nastavak predstave pogledati u kazališnom ambijentu.

''Promoviranje umjetnosti je prilično kompleksan, osjetljiv posao u kome je najvažnije imati mjeru'' ističe Tamara Vučković Manojlović v.d. direktora Jugoslovenskog dramskog pozorišta i dodaje: ''Naš cilj je bio da najavimo novu pozorišnu sezonu i još više povećamo zanimanje za naše predstave. Drago nam je što je ova kampanja izazvala veliko zanimanje...'', navedeno je u priopćenju JDP-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close