Ulaznice

Djelatnici Sveučilišta besplatno u HNK Mostar

Rektor Tomić je naglasio stratešku važnost ovog sporazuma jer je HNK Mostar predvodnik kulturnog života u Mostaru, a i šire, a Sveučilište ima svoju obrazovnu, znanstvenu i istraživačku misiju te ove dvije institucije ulaze u kreiranje identiteta hrv
Kultura / Kazalište | 05. 12. 2018. u 14:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnjim potpisivanjem ugovora za projekt 'Sveučilište za HNK Mostar, HNK za Sveučilište' već tradicionalna suradnja Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Sveučilišta u Mostaru dobila je jednu veću i kvalitetniju dimenziju. Ovim projektom, koji financira Vlada Republike Hrvatske preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, omogućava se svim djelatnicima Sveučilišta u Mostaru da besplatno gledaju repertoarske predstave ove vodeće kulturne institucije u Mostaru.

Kako su se složili potpisnici ugovora, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Ivan Vukoja i rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić, ovo je samo nastavak odlične suradnje dviju institucija koja će ovim projektom postati još kvalitetnija i sadržajnija.

Rektor Tomić je naglasio stratešku važnost ovog sporazuma jer je HNK Mostar predvodnik kulturnog života u Mostaru, a i šire, a Sveučilište ima svoju obrazovnu, znanstvenu i istraživačku misiju te ove dvije institucije ulaze u kreiranje identiteta hrvatskog naroda u BiH.

Ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Ivan Vukoja istaknuo je značaj ove institucije kao nacionalnog kazališta svih Hrvata u BiH te Sveučilišta u Mostaru kao jedinog sveučilišta na hrvatskom jeziku u BiH koji surađuju od svog osnutka.

''Ovim sporazumom ta suradnja dobiva kvalitetnu dimenziju koja će ojačati kapacitete i jedne i druge institucije, od nje će imati koristi i cijeli grad Mostar te društvena i akademska zajednica u Mostaru i Hercegovini, a s obzirom na značaj tih institucija i u cijeloj BiH'', kazao je Vukoja.

''Ovaj sporazum omogućit će da implementiramo sve oblike suradnje koji budu u interesu Sveučilišta, odnosno Kazališta, i zato smo veoma sretni što je došlo do realizacije sporazuma. Na sljedećem susretu dogovorit ćemo model implementacije sporazuma. Želimo da naši djelatnici što više iskoriste ovu mogućnost kako bi podigli razinu kulture u gradu Mostaru'', poručio je rektor Tomić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close