21. veljače

''Dječak koji je sanjao more'' u Pozorištu lutaka Mostar

Predstava poručuje da ako se nešto istinski želi i ako se pronađe u sebi hrabrost da se krene na put svi ciljevi mogu biti dostignuti.
Kultura / Kazalište | 19. 02. 2021. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 21. veljače u 11 sati, na Velikoj sceni Pozorišta lutaka u Mostaru bit će odigrana predstava ''Dječak koji je sanjao more'' prema tekstu Selme Parisi, u režiji proslavljenog glumca i redatelja Zijaha Sokolovića.

Ova predstava je najnovija premijera ovog Pozorišta, a u njenom nastanku sudjelovala je izuzetna ekipa suradnika. Asistentica režije bila je Emina Kovačević, kreacija i izrada lutaka djelo je Luči Vidanović iz Rijeke, kostimografkinja je Lejla Hodžić iz Sarajeva, ilustracije za predstavu i dizajn plakata djelo su Tajme Guzin, kompjutersku animaciju uradio je Nikola Galić, a autor scenske glazbe je Atilla Aksoj. Scenografiju je izradio Đenan Behmen. U predstavi igraju Igor Vidačković, Nina Popović, Ali Kamer Aksoy i Diana Ondelj Maksumić.

Radnja ove predstave odigrava se u nekom domu za nezbrinutu djecu, gdje usamljeni dječak čeka da ga netko usvoji i odvede na dugo priželjkivano more, tamo gdje se ispunjavaju sve djetinje želje i ostvaruju svi snovi. Njegovi izmaštani prijatelji, koji se u dječakovim snovima pretvaraju u žuđene roditelje, tjeraju ga na put prema moru i tako se ispunjavaju sve njegove nade u drugačiji, ljepši i ispunjeniji život.

Predstava poručuje da ako se nešto istinski želi i ako se pronađe u sebi hrabrost da se krene na put svi ciljevi mogu biti dostignuti.

Karte za predstavu moraju se rezervirati na web stranici Pozorišta lutaka Mostar: plm.ba ili na telefon 036 552 625.

Kopirati
Drag cursor here to close