Satirična monodrama

Đevrasim Cvijan pred Mostarcima: Za kakve ste budale glasali, možete i za mene, da i meni bude bolje

Kultura / Kazalište | 07. 11. 2014. u 17:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava ''Đevrasim Cvijan za predsjenika'' koja je u jako kratkom postala hit oslikava ''stvarno stanje na terenu'', a Mostarci su večeras imali priliku pogledati je.

Satirična monodrama ''Đevrasim Cvijan za presjenika'' rađena je prema djelu bh. pisca, scenariste, reditelja i skladatelja Envera Puške, u kojoj glavnu ulogu igra filmski i kazališni glumac Dragan Marinković Maca.

Đevrasim Cvijan je lik, obični Bosanac i Hercegovac kojeg je ostavila žena. Bez novca i obitelji odlučio je da se uključi u politiku kako bi učinio da svima bude bolje. On je parodija na sve one koji u politiku uđu kako bi njima bilo bolje.

''U tekstu sam ja sam dodao kada 'bi pravili popis po stranačkom zapošljavanju bilo bi nas između 10 i 160 milijuna. Direktor neke propale firme, zaposli 918 ljudi, 'ko su ti ovi, ovo mi je najuža rodbina, pa 'ko su ti šira onda', tako je kod nas'', rekao je u ranijem intervjuu medijima Maca.

Slogan novog "presjenika" Đevrasima Cvijana glasi, ''Za kakve ste sve budale glasali vala možete ove godine i za mene, da malkice meni malo bude bolje''.

Kopirati
Drag cursor here to close