HNK Mostar

"Chick lit" na 24. Marulićevim danima u Splitu

Kultura / Kazalište | 27. 02. 2014. u 11:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik 24. Festivala hrvatske drame "Marulićevi dani" Darko Lukić predložio je, a Festivalsko vijeće prihvatilo, da se u službenu konkurenciju tog festivala uvrsti i predstava Hrvatskog narodnog kazališta Mostar "Chick lit", autora Damira Šodana, u režiji Tanje Miletić Oručević.

Premijerno izvedena 12. studenog 2013. godine, predstava "Chick lit" je do sada imala 11 repriznih izvedbi i sve su bile rasprodane nekoliko dana prije igranja – očit je to dokaz da je mostarska publika predstavu primila s velikim zanimanjem a na sličan način publika je reagirala i na gostovanjima u Brčkom i Sarajevu, priopćeno je iz HNK-a Mostar.

HNK Split

Na 30. kazališnim igrama u Brčkom predstava "Chick lit" HNK Mostar osvojila je prvu nagradu publike a isto tako uspješno bilo je i predstavljanje publici na gostovanju u Sarajevu u Teatru "Sartr".

Nakon svega, odabir predstave u natjecateljski dio 24. "Marulićevih dana" u konkurenciji brojnih kazališnih kuća iz 5 zemalja, još je jedna potvrda kvalitete dramskog projekta HNK Mostar koji je stvoren u suradnji s glumcima iz drugih mostarskih kazališnih kuća te tako ova predstava s pravom nosi epitet prve poslijeratne svemostarske predstave, stoji u priopćenju.

Festival hrvatske drame i autorskog kazališta "Marulićevi dani" osnovan je 1991. i tradicionalno se održava u mjesecu travnju.

Na ovogodišnjim "Marulićevim danima", koji će se održati od 21. do 28. travnja, nastupit će deset kazališnih kuća iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Obale Bjelokosti i Bosne i Hercegovine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close