Što te nema

Besplatna rođendanska predstava u Narodnom pozorištu Mostar

U petak Narodno pozorište u Mostaru slavi 70. godina postojanja
Kultura / Kazalište | 27. 11. 2019. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodno pozorište u Mostaru, u petak 29.11., obilježava jubilarnih 70 godina svog postojanja. Tim povodom bit će upriličen prigodan program.

U 19:15 sati posjetitelji će imati priliku u foajeu NPM-a pogledati izložbu autora Emira Spahića, umjetničkog direktora NPM-a. Izložba obuhvaća kronološki raspoređene propagandne materijale, dokumente i fotografije predstava nastalih u produkciji Narodnog pozorišta u Mostaru u periodu 50-tih i 60-tih godina.

Nakon izložbe, u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a bit će upriličena izvedba sevdah drame koja je izazvala ogroman interes javnosti ''Što te nema'' Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića.

Sevdah drama "Što te nema ... " po prvi put u povijesti postavlja na ''daske koje život znače'' priču o životu poznatog mostarskog pjesnika Alekse Šantića, o njegovoj nesretnoj ljubavi sa Ankom Tomlinović, ali o i tadašnjem Mostaru. Predstavu karakterizira izvrsna glumačka postava tri kazališne kuće, kostimi karakteristični za period u kojem se radnja odvija, te sevdah koji se prožima kroz cijelu predstavu i podsjeća nas na duh vremena u kojem je Šantić živio.

U predstavi igraju: Bojan Kolopić, Ljiljana Čekić, Ivan Skoko, Ajla Hamzić, Jasmin Krpo, Vedran Vilogorac, Šerif Aljić, Elmedin Balalić, Aleksa Krulj, Aljoša Golo, Dino Spahić, Igor Buhovac. Scenografiju potpisuje Dragana Purković Macan, a kostimografiju Ivana Ristić.

ULAZ BESPLATAN, a preuzimanje ulaznica je moguće na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9:00 do 14:00 sati.

Podsjećamo, planirani program za petak samo je dio aktivnosti koje Narodno pozorište u Mostaru pripremilo u okviru obilježavanja 70. godišnjice postojanja.

Također, u tekućoj 2019/2020 sezoni bit će upriličeno još događaja posvećenih ovom jubileju.

Kopirati
Drag cursor here to close