listopad

Atraktivan program Narodnog pozorišta Mostar: Hit komedije, Sokolović, Lečić...

Kultura / Kazalište | 03. 10. 2016. u 10:06 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Listopad će u Narodnom pozorištu Mostar biti iznimno sadržajan, a uz predstave iz vlastite produkcije planirana su i zanimljiva gostovanja. Iz produkcije Narodnog pozorišta Mostar već u subotu, 8. listopada publika će na Velikoj sceni imati priliku vidjeti hit komediju 'Šta ćemo sad?' po tekstu Branka Đurića Đure i u režiji Ahmeda Imamovića iz Sarajeva. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo.

Sljedeće subote, 15. listopada bit će izvedena komedija 'Mostarska djelidba' koju je prema djelu Skendera Kulenovića režirao Sulejman Kupusović. U predstavi igraju Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Goran Lozo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Mirsad Elezi, Šerif Aljić, Ekrem Čorda, Amela Kreso i Miralem Kolečić.

U subotu, 22. listopada igra se predstava 'San ljetne noći' (u podnaslovu 'Šekspir na deponiji') Williama Shakespearea u režiji gosta iz Beograda Erola Kadića. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Maja Zećo, Amela Kreso, Šerif Aljić, Jasmin Krpo, Saša Oručević, Emir Spahić, Emir Sejfić, Mirsad Elezi, Goran Lozo i Vedran Vilogorac. Sve predstave na Velikoj sceni NPM-a počinju u 20 sati, a cijena ulaznice je standardna: 7 maraka, odnosno 3,50 KM s popustom za studente i umirovljenike.

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Mostar Adnan Lugonić naglašava kako je cilj na repertoar u ovom mjesecu vratiti neke predstave koje mostarska publika već određeno vrijeme nije imala priliku vidjeti na sceni NPM-a.

"Mostarska publika ove predstave voli, a za našu repertoarnu politiku su izuzetno značajne. Naša sezona je počela sjajno, premijerom predstave 'Mrtve ribe plivaju na leđima', izuzetno posjećenom, i očekujemo, naravno – uz pomoć publike, takav i nastavak sezone", kaže Lugonić.

Kada su u pitanju gostovanja na sceni Narodnog pozorišta Mostar, i tu je program ovog mjeseca izuzetno atraktivan: nakon poprilične pauze ponovno se vraća Studio 64, i to sjajnim programom. U ponedjeljak, 17. listopada u 19 sati glumac i redatelj Zijah A. Sokolović održat će Majstorsku glumačku radionicu i ujedno predstaviti knjigu o svojoj istoimenoj kultnoj monodrami 'Glumac... je glumac... je glumac', koja će se moći i kupiti po promotivnoj cijeni. Cijena ulaznice za ovaj program je simbolična: 3,50 KM. I Narodnog pozorišta napominju da su na raspolaganju samo 64 mjesta, a prodaja ulaznica se vrši samo na blagajni Narodnog pozorišta Mostar, bez rezervacija.

U četvrtak, 27. listopada u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a na rasporedu je predstava 'Indigo' po tekstu Duška Premovića u režiji Branislava Lečića. U predstavi igraju Branislav Lečić, Danica Maksimović i Marija Visković. Cijena ulaznice je 10 maraka.

U subotu, 29. listopada u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar na programu je hit predstava 'Dame biraju' u režiji Admira Glamočaka i produkciji Altteatra iz Sarajeva. U predstavi igraju Emir Fejzić, Mirza Dervisić, Davor Sabo, Enes Salković, Adnan Goro, Amila Terzimehić, Damir Kustura. Cijena ulaznice je 10 maraka.

ULAZNICE
Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar se mogu kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.
Kopirati
Drag cursor here to close