Visokonagrađivana predstava

''Ajmo na fuka'' na repertoaru HNK Mostar u petak

Predstava je prvi službeni koprodukcijski projekt HNK Mostar i Narodnog pozorišta Mostar.
Kultura / Kazalište | 09. 02. 2022. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kultna predstava ''Ajmo na fuka'', koja ovih dana obilježava sedmi rođendan, na repertoaru je Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u petak, 11. veljače 2022. godine, s početkom u 20 sati.

Predstava je prvi službeni koprodukcijski projekt HNK Mostar i Narodnog pozorišta Mostar, a ispričana je nadaleko poznatim mostarskim humorom. Dvojica mostarskih ratnika, na suprotnim stranama u ratu, u nebeskom boravištu moraju zajedno naučiti govor specifične povijesne težine i otvoreno ne pokazati mržnju jedan prema drugom.

Autor i redatelj Dragan Komadina kaže kako je prije nekoliko godina skupa s glumcima Robertom Peharom i Sašom Oručevićem, krenuo ''grebati'' po strukturi komada, koji je u prvotnoj nakani bio zamišljen kao tekst u kojemu će na satiričan i ironičan način progovoriti o mikrosvijetu mržnje. A onda se stvar ''uozbiljila'', pa su umjesto male škole mržnje dobili nebesku kaznionicu.

''Ajmo na fuka'' je dobila šest nagrada na raznim festivalima, a o njoj je napisan i znanstveni rad, što je svojevrsni kuriozitet. Osim u Bosni i Hercegovini igrala je u Beču, Pragu, Brnu i Zagrebu.

Redovita cijena ulaznice je 10 KM, a za studente, učenike, umirovljenike i neuposlene osobe 5 KM. Studenti te nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice, odnosno godišnje karte. Rezervacija ulaznica moguća je porukom preko Facebook/Instagram stranice HNK Mostar ili telefonom na broj 036/446 024 od 9 do 16 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close