Vrijedno pažnje

'Abeceda': Iz Sarajeva za mostarske mališane

Predstava Abeceda, nastala je po tekstu Feride Duraković, a praizvedba je bila davne i ratne 1995. godine.
Kultura / Kazalište | 09. 02. 2022. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak 11. veljače u 18:00 sati i subotu 12. veljače u 11:00 sati u Lutkarskom kazalištu Mostar gostovat će Pozorište mladih Sarajevo s predstavom Abeceda.

Predstava Abeceda, nastala je po tekstu Feride Duraković, a praizvedba je bila davne i ratne 1995. godine. 

"Odlučili smo se za obnovu zato što je Abeceda namjenski pravljena za predškolski uzrast i naše 'prvašiće' – publiku prema koja je do sada bila zanemarena, a upravo prema najmlađima imamo i najveću odgovornost, budući da se ljubav prema kazalištu usađuje u najranijim razdoblju", naveli su iz Pozorišta mladih Sarajevo.

Tijekom proba, predstava je, zbog nove glumačke energije ali i samog doba u kojem živimo poprimila sasvim drugačiji oblik od prvotne Abecede, tako da nije moguće govoriti o klasičnoj obnovi već o adaptaciji.

Glumački ansambl je tijekom proba improvizirao, pronalazio nova rješenja, nudio nove asocijacije, obogaćivao tekst novim gegovima i klonovskom igrom i stvorio predstavu koja je potpuno u duhu misije Pozorišta mladih: da kroz zabavu i smijeh, učimo i podučavamo!

Cijena ulaznice je 4 KM. Budući da je broj posjetitelja ograničen molimo vas da osigurate svoje mjesto rezervacijom na broj telefona 036 314 893 svaki radni dan od 9:00 do 14:00 sati ili putem službene Facebook stranice također svaki radni dan od 9:00 do 14:00 sati. 

Kopirati
Drag cursor here to close