U okviru turneje

Audicija raspametila mostarsku publiku

Već u petak, 20.4. u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu bit će odigrana Audicija, a potom slijede Zagreb (21.4., Vatroslav Lisinski), Graz (22.4., Orpheum teatre), Ulm (27.4.), Salzburg (28.4.), Linz (29.4.), potom turneja po Skandinaviji
Kultura / Kazalište | 20. 04. 2018. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak navečer u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača odigrana je kultna predstava 'Audicija' sa originalnom postavom iz 1984. godine. Pred velikim brojem publike, glumci su izveli poznate, ali i neke nove skečeve.

Glumačku ekipu čine Emir Hadžihafizbegović (kao Bogoljub Šaulić), Senad Bašić (kao Kj(r)aljević Maj(r)ko), Admir Glamočak (kao Mustafa Sudžuka i Simonida Puhalo), Saša Petrović (kao Čaki), Jasmin Geljo (kao Mima Šiš i Domančić Mirko Roki), Željko Ninčić (kao Davor Stevanović) i Mladen Nelević (kao Profesor).

Nakon 90-minutne predstave publika je glumce nagradila velikim aplauzom. Do sada je ova predstava obišla nekoliko gradova u BiH, ali je gostovala i diljem Europe.

Bljesak.info / Audicija u Kosači

Na upit novinara portala Bljesak.info, koju je ulogu teže ili lakše igrati - Davora Stevanovića ili Marinka Ćutuka, Željko Ninčić je odgovorio: "Davor je što se tiče same glumačke igre, specifičniji sa jačim zadatkom.

Kod njega se pojavljuje jedna drama, dok je Marinko potpuno druga vrsta lika i karaktera koji dolazi na Audiciju, ne toliko kao što to čini Davor. Dakle dva lika različitog karaktera, ali su obojica atraktivna na svoj način", rekao je Ninčić za Bljesak.info.

Emira Hadžihafizbegovića smo pitali ima li razlike između publike koja dođe pogledati predstavu drugog žanra (drama, satira, tragedija i sl.) i publike koja se odluči pogledati predstavu kao što je Audicija. Hadžihafizbegović je odgovorio: "Nema tu nikakve razlike. Publika je jedno biće. Mi smo izvođači na sceni i za nas publika nema nikakav drugi imenilac, nego publika koja nas voli i koja je došla da nas gleda.

Bljesak.info / Audicija u Kosači

Vrlo je (publika op.a.) heterogena, polivalentna i starosno intelektualna. Mogli ste primjetiti da je među ovom publikom u Mostaru, ali i u drugim gradovima bilo đaka, studenata, sportaša, političara, baka, automehaničara i drugih, i to je draž te predstave. Ja sam jako senzibiliran u Mostar, imam dosta kolega, a prenio sam i jedan dio života u ovaj grad, jedno prigradsko naselje.

Također, što se tiče ove predstave, čuli smo da je bilo veliko zanimanje publike, te da su mnogi ostali bez karte. Nadam se da ćemo na jesen ponovno doći u Mostar kako bismo još jednom izveli Audiciju za one koji nisu stigli na vrijeme rezervirati kartu za ovaj termin", rekao je Hadžihafizbegović za Bljesak.info.

Već u petak, 20.4. u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu bit će odigrana Audicija, a potom slijede Zagreb (21.4., Vatroslav Lisinski), Graz (22.4., Orpheum teatre), Ulm (27.4.), Salzburg (28.4.), Linz (29.4.), potom turneja po Skandinaviji i Australiji.

Kopirati
Drag cursor here to close