I don't care about the presents...

Znate li koliko Mariah Carey svake godine zaradi od pjesme "All I Want for Christmas Is You"

Pjesma je postala sinonim za božićne praznike i teško je otići bilo gdje u ovo doba godine, a da je ne čujete.
Kultura / Glazba | 26. 12. 2023. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijetko što ukazuje na vrijeme blagdana više od hita Mariah Carey "All I Want for Christmas Is You". Pjesma je postala sinonim za božićne praznike i teško je otići bilo gdje u ovo doba godine, a da je ne čujete.

Za Carey je ova pjesma poklon koji ne prestaje davati. Billboard procjenjuje da je pjevačica prošle godine od pjesme zaradila 1.86 milijuna dolara, dok prema studiji The Economista iz 2016. Carey svake godine zarađuje prosječno 2.5 milijuna dolara od tantijema.

Pjesma objavljena 1994. mogla bi premašiti 100 milijuna dolara ukupne zarade u 2023., tvrdi izvještaj Associated Pressa.

"All I Want for Christmas Is You" dosegla je milijardu streamova na Spotifyju u prosincu 2021. i bila je broj 1 na Billboardovoj listi Hot 100 posljednje četiri godine zaredom.

Video: Mariah Carey - All I Want for Christmas Is You (Make My Wish Come True Edition)

Carey je tijekom godina zaradila milijuna dolara zahvaljujući svojoj uspješnoj karijeri, turnejama i sponzorima, a pjevačica ima procijenjenu neto vrijednost od 350 milijuna dolara, prema Celebrity Net Worthu, prenosi Index.

"All I Want for Christmas Is You" postavila je tri Guinnessova svjetska rekorda 2019., među kojima je i naslov najstreamovanije pjesme na Spotifyu u 24 sata. U jednom danu u prosincu 2018. streamovana je više od 10.8 milijuna puta, a ponovo je oborila rekord 2022. s 21.3 milijuna streamova.

Kopirati
Drag cursor here to close