Novi Sad

Završen Exit Festival

Kultura / Glazba | 10. 07. 2017. u 12:29 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastupom DJ Hardwella na glavnoj pozornici Petrovaradinske tvrđave kod Novoga Sada u ponedjeljak rano ujutro završen je ovogodišnji glazbeni festival ''Exit'' koji je posjetilo rekordnih preko 215.000 gostiju, prenijeli su vojvođanski mediji.

Organizatori jednog od najboljih glazbenih festivala u Europi mogu biti više nego zadovoljni jer pored rekordnoga posjeta s punim pravom mogu reći da je 18. izdanje Exita bilo i, kada se pogleda lista sudionika, najkvalitetnije do sada jer je svaka od pet večeri obilovala nastupima najvećih svjetskih, regionalnih i domaćih zvijezda, zaključila je agencija Tanjug.

Unatoč dolasku rekordnog broja posjetitelje, među kojima prednjače mladi iz zapadne Europe, mediji nisu kao prethodnih godina zabilježili teže nesretne slučajeve, čak i pogibije, i incidente.

Petodnevni Exit počeo nastupom riječkih indie-rockera ''Jonathan'', dok je glavni događaj otvorenja festivala bilo gostovanje benda "The Killers".

''Exit karavan'', kako da nazivaju mjesni mediji, poslije krstarenja od Umaga i ''Sea Star'' festivala, preko Temišvara, odnosno ''Revolution'' festivala i Novog Sada, seli se u Crnu Goru, odnosno u Budvu gdje će od 13. do 15. srpnja biti održan četvrti po redu ''Sea Dance'' festival.

''Exit'' se počeo održavati devedesetih godina i međuvremenu je prerastao u jedan od najvećih glazbenih festivala ove regije.

Kopirati
Drag cursor here to close