Holographic Human Element

Zaječarska Gitarijada nas je prevarila: Pobjednici 48. Gitarijade najavljuju tužbu

Kultura / Glazba | 23. 06. 2015. u 08:14 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Travnički bend Holographic Human Element koji je po odluci međunarodnog žirija sveukupni pobjednik 48. gitarijade u Zaječaru, ni devet mjeseci nakon natjecanja od obećanih nagrada nije dobio ništa. 

Kako navode iz benda, Gitarijada Zaječar odbija potpisati ugovor sa pobjednicima po kojem bi regulirali snimanje i izdavanje albuma, snimanje video spota i godinu dana marketinške podrške bendu.

''Gitarijada je na natječaj za sudjelovanje objavljenom početkom ožujka 2014. godine pobrojala nagrade, te od čega se sastoje, a to je i detaljno pred kamerama objasnio Perislav Ducić direktor Gitarijade na konferenciji za novinare povodom proglašenja polufinalista krajem ožujka 2014. godine. Nakon održavanja 48. Gitarijade početkom kolovoza 2014. godine Holographic Human Elementu je bilo potrebno dva mjeseca pokušaja i pismo nezadovoljstva upućeno članovima žirija da samo stupi u kontakt sa direktorom ustanove. Od tada počinje tirada lažnih obećanja i odugovlačenja izmirenja obaveza prema pobjedniku'', navode iz benda Holographic Human Element.

''Nismo željeli razgovarati o nacrtu izdavačkog ugovora koji nam je Ducić ponudio i to tek kada smo došli na vlastitu inicijativu u Zaječar na sastanak. Ponuđeni nacrt izdavačkog ugovora je bio napisan na jednoj stranici, nije sadržavao snimanje video spota, niti je bilo razrađene PR podrške. Ako danas pokušate na službenoj web prezentaciji Gitarijade naći natječaj za sudjelovanje bendova na 48. Gitarijadi sa nabrojanim elementima nagrada, nećete uspjeti. Uklonjen je'', rekao je Adnan Đonlić, gitarista Holographic Human Elementa.

Dodaje kako su nakon neispunjenih obećanja bili prinuđeni u zadnjem trenutku otkazati rezervirani studio, producenta, smještaj i prevoz. Boli ih činjenica da su ovogodišnji strani headlineri plaćeni više desetina tisuća eura, dok se Gitarijada ovako odnosi prema mladom pobjedničkom bendu. Dodaje kako je situacija skoro ista i sa ostalim pobjednicima.

''Naša karijera trpi zbog ovoga. Zato smo sav materijal predali odvjetniku i tražit ćemo naša prava sudskim putem'' rekao je za medije Adnan Đonlić, gitarista Holographic Human Elementa.

Kopirati
Drag cursor here to close