Još ne sviće rujna zora

VIDEO | Etno grupa Zerdelija predstavila novu pjesmu: Spot sniman na Mostarskom jezeru

Kultura / Glazba | 17. 12. 2022. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Etno grupa Zerdelija predstavila novu pjesmu

Zerdelija je grupa glazbenika koji dolaze iz Mostara, Bosne i Hercegovine. Grupa svira tradicionalnu glazbu sa Balkana i šireg slavenskog govornog područja.

Glazbeni sastav "Zerdelija" osnovale su glazbenice Tijana Bašić (Banja Luka) i Marija Raspudić (Mostar), 2022. godine. Tijana dugi niz godina plovi vodama crkvene i etno glazbe te sevdalinke.

Video: Zerdelija - Još ne sviće rujna zora

U glazbi voli da se igra i da istražuje. Marija svojim akustičnim, gitarskim aranžmanima izvornih pjesama, predočava sve ono zapravo izvorno i prirodno; šum morskih valova, žubor vode, šuškanje lišća na vjetru, ili pak prolaznost vremena imitirajući otkucaje sata.

Odmjerenost i misaonost odsviranih tonova elegantno se naslanja na Tijanin emotivni falset, koji upotpunjen pratećim glasom čini slobodarski dvoglas - netipičan, moderan, ali još uvijek prenoseći bezvremensku ljepotu tradicionalnog melosa. Na ovom projektu surađuju i sa drugim glazbenicima.

"Ovu prelijepu pjesmu, smatranu neslužbenom himnom Crne Gore, nastojali smo našim glasovima i zvucima gitare, dočarati upravo onako kako joj i dolikuje. Nadamo se da ćete u zvuku i u prizorima našeg Mostarskog jezera uživati jednako kao i mi!", poručuju Tijana i Marija.

Kopirati
Drag cursor here to close