Gostovanje

Velahavle u 'Abraševiću'

Kultura / Glazba | 02. 04. 2014. u 14:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovog petka, 04.04, s početkom od 21:30 sati, u OKC 'Abrašević', nastupit će 'Velahavle'. Žanr benda 'Velahavle' zapravo reflektira sve žanrove koje članovi benda i sami vole, i zato im je oduvijek bilo teško svrstati se u samo jednu žanrovsku kategoriju.

Općenito se njihov repertoar može opisati kao fuzija trip-hopa i breaksa, a razvijali su se pod raznim utjecajima. U početku je to bio post punk, potom trip-hop s bristolskim utjecajem, a kasnije i drum’n'bass, dok u zadnje vrijeme postoje i primjese synth popa 80-tih godina kojeg svi članovi benda vole, ali je ovo prvi put da su ga uveli u svoj glazbeni stil.

Veliki utjecaj na njihovo stvaralaštvo imao je Kemal Okan, producent njihovog prvog albuma i čovjek čiju su glazbu privatno slušali, koji je također svojim sudjelovanjem u produkciji prvog albuma odredio budući pravac benda.

Prvi album 'Recconect', izdan 2005. godine, produciran je u studijima Studio 5 u Parizu u Francuskoj i 'Cryptic Audio' u Glasgowu u Škotskoj, gdje je producent Kemal Okan finalizirao produkciju debi albuma koji sadrži osam pjesama.

Album 'What About Now', izašao je u prosincu 2012. godine, u izdanju njihovog samostalnog labela Outline, a sadrži osam novih pjesama koje su žanrovski unaprijeđene u odnosu na prethodni album.

Najavni single bio je 'Inside Always Rains', koji je publici predstavljen u lipnju 2012. godine, a uporedno s izlaskom albuma je 28. prosinca 2012. predstavljen i novi single 'Kolortechina'. Cijena karte: 6 KM, priopćeno je iz OKC-a.

Kopirati
Drag cursor here to close