Abrašević

Vasil Hadžimanov u Mostaru

Vasil Hadžimanov Band donosi koncert za pamaćenje koji se ne smije propustiti!
Kultura / Glazba | 09. 08. 2023. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vasil Hadžimanov Band održat će koncert u Mostaru 17. kolovoza na Summer Stageu Kluba K19 - OKC Abrašević.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere, Vasil Hadžmanov Band izdao je osam albuma, od kojih su mnogi doživjeli zavidne tiraže i mnogobrojne pozitivne recenzije širom svijeta u doba redukcije diskografske industrije u domenu klasične, jazz i općenito umjetničke glazbe.

Vasilova ideja o kombiniranju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih glazbenih stilova (jazz, funk, rock, progressive, world music…) u njegovoj glazbi je u potpunosti autentična i predstavlja jedinstven pristup jazz glazbi.

Video: Maklik | Vasil Hadzimanov Band LIVE @ BINTA SOUND

"Glazba je moj život. Socijalizacija s ljudima, sviranje i nastupanje, prezentiranje nečega čega si voljan da podijeliš sa svijetom koji je došao na tvoj koncert, reakcija tih ljudi koji su došli na tvoj koncert… potvrda da to što radiš jeste dobro i valjano, i da treba da nastaviš to što radiš. Nadamo se da ćemo kroz našu izvedbu podijeliti našu strast prema glazbi i stvoriti nezaboravno iskustvo za sve prisutne'', rekao je.

Ulaznice za ovaj događaj možete nabaviti u Klubu K19 – OKC Abrašević i u snack & bar Teco.

Cijena ulaznica u pretprodaji je 15KM a na dan koncerta 20KM.

Vasil Hadžimanov je međunarodno priznat pijanista, kompozitor i vođa benda istog imena.

Po školovanju na Berklee College za glazbu, toj svojevrsnoj jazz glazbenoj instituciji, Hadžimanov odlučuje da se vrati u zemlju gdje ubrzo osniva svoj Vasil Hadžimanov Band.

Njegova karijera traje više desetljeća, a stekao je globalno priznanje zahvaljujući inovativnom spoju jazza, svjetske glazbe i improvizacije. Bend Vasil Hadžimanova čine izuzetno nadareni glazbenici koji donose jedinstvenu i očaravajuću izvedbu na svakom koncertu.

Line up

Vasil Hadžimanov/klavijature

Miroslav Tovirac/bas

Rastko Obradović/tenor sax

Ratko Dautovski/udaraljke

Viktor Filipovski/bubanj

 

Kopirati
Drag cursor here to close