Predgrupa

Uz Divlje jagode nastupit će bend Mustang; Tko su oni?

Kultura / Glazba | 01. 06. 2016. u 11:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostar, nakon 34 godine, u subotu 11.6. dolazi legendarna grupa 'Divlje Jagode'. Međutim, ovdje predstavljamo mostarsku grupu koja će na tom koncertu nastupati kao predgrupa legendarnom sastavu – 'Mustang'.

'Mustang' je jedan od rijetkih bendova u BiH koji svira beskompromisni hard rock. Autori su tekstova, glazbe i aranžmana, i sve pjesme snimaju na engleskom jeziku. Svirački su izvrsno potkovani, a autorske pjesme, koje su počeli raditi od prvog dana postojanja benda, jako dobro su prihvaćene od samog početka.

Imali su mnogo zapaženih nastupa, uključujući javni doček Nove godine u Mostaru, gdje su bili predgrupa 'Zosteru'; 'Mostar Summer Fest 2014.'; zatim kao predgrupa 'Osvajačima'; te još niz koncerata u BiH, Hrvatskoj i Sloveniji.

Sve to nije moglo promaknuti renomiranoj diskografskoj kući 'One Records' iz Beograda, (koja je poznata po suradnji sa, među ostalim, grupama 'Whitesnake', 'Toto', 'Blackmore's Night', 'Divlje Jagode', 'Riblja Čorba', 'Smak' itd.), koja ubrzo potpisuje ugovor sa grupom, te izdaje prvi njihov album.

Tko su oni?

Ovu fantastičnu petorku čine pjevačica Ana Šarić, gitaristi Marin Bevanda i Tin Franičević, basist Boris Boras i bubnjar Jure Brekalo. Grupa je osnovana krajem 2013. godine, s namjerom da se bavi isključivo autorskim radom. Prvi album, 'On with the Fight', koji sadrži 11 pjesama, objavili su u ožujku 2016.

Uz nekoliko standardnih rock balada, album sadrži i žestoke hard rock pjesme, a sve osvajaju već na prvo slušanje. 'Mustang' je očigledno ozbiljno prišao radu, i to se po svemu i čuje i vidi. Bend uskoro počinje sa radom na drugom albumu.

Rock poslastica

U Mostaru, u 'OKC Abrašević', 11.6. nastupaju legendarne 'Divlje Jagode', a kao predgrupa nastupa mostarski 'Mustang', nadolazeće mlade snage, koje će predstaviti svoj album i talent. Nikako ne propustite ovu glazbenu poslasticu!

Karte po cijeni 10 KM mogu se kupiti u night baru 'Duradžik' (Stari grad), caffe baru 'Coco Loco', te u trafici na Rondou, dok će na dan koncerta koštati 12 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close