Humanisti

Uspješan humanitarni koncert Mostar sevdah reuniona pred domaćom publikom

Kultura / Glazba | 11. 08. 2014. u 06:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć je u OKC 'Abrašević' održan humanitarni koncert svjetski poznatog mostarskog benda Mostar Sevdah Reunion. Mostarski glazbenici su se time pridružili velikom broju umjetnika koji su pokazali da ne zaboravljaju BH građane koji su nastradali od poplava.

Najpoznatiji World Music magazin u svijetu 'Songlines' dao je markicu TOP OF THE WORLD njihovom posljednjem albumu "Tales From A Forgotten City", a na međunarodnom festivalu glazbenog dokumentarnog filma Starigrad Paklenica Film Festival, film 'Tales From Forgotten City' Amira Grabusa nagrađen je posebnim priznanjem za doprinos razvoju tolerancije i multikulturalnosti.

U filmu pored benda i njihovog albuma, se radi o duhu Mostara koji je nekada prije postojao. Video spot Mostar Sevdah Reuniona za pjesmu "Laku noć" sa posljednjeg albuma već četvrti mjesec zaredom na prvom je mjestu najznačajnijeg World Music portala u svijetu – 'Ethnoclouda'.

Na koncertu je izveden opus sa svih CD-ova, uključujući i one sa posljednjeg albuma, a Mostarci su uživali u odličnom koncertu slušajući poznate hitove. Mostarci, Mostar Sevdah Reunion i donatori koji su se udružili i pomogli organizaciju ovog događaja su ovom humanom gestom pokazali da imaju veliko srce i još jednom se pridružili u prikupljanju pomoći stradalim od poplava u BiH.

S toga posebna zahvala ide OKC 'Abrašević', Salemu Korkmanu, Rock School Mostar, pansionu 'Liska', restoranu 'Šadrvan', 'Dnevnom listu', portalu Bljesak.info i radiju Studio 88. Tijekom akcije prikupljeno je 2,900 KM koje će se iskoristiti za nabavku potrebnih stvari i preko aktivista i nevladinih organizacija iz Mostara biti isporučeni krajnjim korisnicima, o čemu će javnost biti obaviještena.

Kopirati
Drag cursor here to close