Kombinacija

Uskoro u BiH: Elektronska glazba u orkestarskoj izvedbi

Početkom 2020. godine, producentski duo elektronske glazbe Camo & Krooked udružio je snage sa svjetski čuvenim kompozitorom i dirigentom Christianom Kolonovitsom.
Kultura / Glazba | 24. 05. 2021. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prošle godine u Beču realizirano  prvo izdanje jedinstvenog glabenog doživljaja pod nazivom Red Bull Symphonic, čast da isti takav projekt realizira u Bosni i Hercegovini pripala je poznatom bh. producentu Indigu.

Početkom 2020. godine, producentski duo elektronske glazbe Camo & Krooked udružio je snage sa svjetski čuvenim kompozitorom i dirigentom Christianom Kolonovitsom.

Rezultat ove suradnje bio je impresivni koncert u legendarnom Wiener Konzerthausu, na kojem je kompozicije drum'n'bass dvojca izvodio orkestar Maxa Steinera.

Odlična vijest je da će drugo izdanje ovog jedinstvenog glazbenog projekta biti realizirano u Bosni i Hercegovini. Kompozicije bh. producenta Indiga sa njegovog solo albuma „Victoria“ na specijalnom će eventu izvesti gudački orkestar, kojim će dirigirati mladi sarajevski kompozitor i dirigent Toni Toplan.

Indigo, perjanica tuzlanskog FmJam kolektiva, za svoj je prvijenac pobrao sve pohvale regionalne glazbene kritike, a sada kroz projekt Red Bull Symphonic ima priliku da svoju muziku na inovativan način predstavi i ostatku svijeta.

Za ovaj ambiciozni poduhvat Indigo i Toplan su u Victoria String Orchestra okupili 18 mladih glazbenika. Pripreme traju već duže vrijeme, probe orkestra u punom su jeku, a cijeli projekt će početkom lipnja biti predstavljen u online formatu.

Red Bull Symphonic omogućava nove, izuzetne glazbene doživljaje i ideje, te će tako bh. producent i mladi glazbenici iz orkestra dobiti priliku da svoj rad predstave globalnoj publici. Obzirom na to, a znajući i koliko Indigo pažnje posvećuje vizualnoj dimenziji svog rada (ponajprije kroz suradnju sa sarajevskim umjetnikom Enisom Čišićem), ne treba sumnjati da će event biti nezaboravan audiovizualni spektakl.

U proteklih 10 godina Indigo je radio produkciju za brojne izvođače u regiji, a posebno se istaknuo kao autor muzike i producent na tri zajednička albuma sa Frenkiejem i Kontrom, snimana u Red Bullovim studijima u Berlinu („Putanja“), Tokiju („Egzil“) i Los Angelesu („20/20“),

Nakon ovih albuma, nekoliko samostalnih EP izdanja te niza uspješnih saradnji, nedavno je objavio svoj prvi solo album „Victoria“. Na konceptualnom albumu sa jedanaest instrumentalnih numera, kojeg je sam autor najavio kao „glazbu za film koji ne postoji“, mogu se osjetiti utjecaji Vangelisa, Tangerine Dreama, Trenta Reznora i Pink Floyda.

Kopirati
Drag cursor here to close