11. festival

Uoči Mostar blues & rock festivala nagrađujemo čitatelje besplatnim ulaznicama

Kultura / Glazba | 17. 07. 2013. u 12:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna smotra blues i rock autora počinje sutra koncertom koji je posvećen ulozi usne harmonike u bluesu.

Na ovogodišnjem izdanju ove tradicionalne glazbene smotre, nastupit će čak jedanaest grupa, a organizatori su uspjeli osigurati nastupe izvođača kao što su Grammy-jem nagrađeni 'Sugar Blue', kultni sastav 'Ten Years After' i američki gitarski virtuoz Lance Lopez.

Povodom festivala, Bljesak.info i organizatori su za prvu večer nagradili dva čitatelja sa po jednom ulaznicom na osnovu točnih odgovora koje su ponudili. Dobitnici ulaznica su Ajla Batlak i Mario Šarić i oni su putem maila obaviješteni o načinu preuzimanja nagrade.

Već sada možete slati svoje odgovore na pitanje: Navedite bar dva izvođača koji su sudjelovali na 10. Mostar blues festivalu? Ponovno nagrađujemo dva čitatelja sa po jednom ulaznicom ovaj put za drugu večer 11. Mostar blues & rock festivala. Odgovore i svoje ime i prezime šaljite na mail [email protected] najkasnije do 12 sati u četvrtak 18.07.2013. uz obaveznu naznaku 'Festival vol. 11'. Dobitnici će putem maila biti obaviješteni o načinu preuzimanja ulaznica.

Pored njih, vidjet ćemo i koncerte imena kao što su 'Drugi način', 'Yu Grupa', 'Urban & 4' i 'Partibrejkers'. Organizacijski tim festivala poziva sve zainteresirane da prisustvuju masterclass radionici koju podržava British Council, a koju će održati članovi legendarne grupe 'Ten Years After'.

Pored glazbenog dijela radionice, na kojem će članovi ove grupe pokazati svoja iskustva na instrumentima, bit će vrlo interesantno čuti detalje o legendarnom Woodstock festivalu na kojem su nastupili, o vremenu kada je u grupi svirao gitarski heroj Alvin Lee, kao i o najznačajnijim studijskim radovima.

Masterclass radionica će se održati u MC 'Pavarotti', u petak, 19.07. sa početkom u 11:45, a otvorena je za sve zainteresirane. U sklopu najave za Mostar Blues & Rock Festival, i ove godine će bajkeri iz hercegovačkih moto klubova i vlasnici oldtimera prodefilirati gradom najavljujući tako početak festivala.

Defile će se desiti u srijedu, 17.07. nakon čega će u Rock baru 'Košćela' (Fejićeva ulica) od 21 sat početi akustični blues koncert i blues-rock slušaona. Cijena dnevne ulaznice u pretprodaji je 15 KM, a na ulazu 20 KM. Cijena festivalske, trodnevne ulaznice je 40 KM. Prodajna mjesta: Mostar: MC Pavarotti, Caffe Coco Loco, caffe Publika, poslovnice Fortuna Toursa (hotel Ero i Stari grad), Sarajevo: Caffe Opera i Magaza, Banja Luka: MG Travel i DFK, Tuzla: Kompas Tours, Zenica: Centrotrans, Jablanica: Sunce Travel. Prodaja online ulaznica na www.kupikartu.ba

Partneri ovogodišnjeg Mostar Blues & Rock Festivala su: Veleposlanstvo Kraljevine Norveške u BiH, Veleposlanstvo SAD-a u BiH, Grad Mostar, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo civilnih poslova BiH, NATO misija u BiH, Muzički centar 'Pavarotti', British Council, BH Telecom, Turistička zajednica HNŽ, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, hotel Bristol, Sportski savez Mostara i Ožujsko pivo, navode organizatori.

Program:

18.07.’13 - MC 'Pavarotti' - Harmonica Stories – 21h
Mar Mar Blues (BiH)
Blue Family feat. Pera Joe (SRB)
Sugar Blue (USA).

19.07.’13 - SC "Kantarevac" – 21h

Bad Blues Band Bulevar (BiH)
Drugi način (CRO)
Ten Years After (UK)
Yu Grupa (SRB).

20.07.’13 - SC "Kantarevac" – 21h

PistolEro (BiH)
Urban & 4 (CRO)
Partibrejkers (SRB)
Lance Lopez (USA).

Kopirati
Drag cursor here to close