Simfonijski orkestar Mostar

Umijeće muziciranja: Dođite na Koncert mladih talenata

Simfonijski orkestar Mostar nastavlja organizirati Festival mladih talenata koji se, poput prethodnog, održanog u listopadu 2020., može nazvati međunarodnim.
Kultura / Glazba | 04. 06. 2021. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simfonijski orkestar Mostar održat će tradicionalni Koncert mladih talenata u ponedjeljak, 7.lipnja u kapelici Franjevačke crkve u Mostaru.

Simfonijski orkestar Mostar nastavlja organizirati Festival mladih talenata koji se, poput prethodnog, održanog u listopadu 2020., može nazvati međunarodnim. Na festivalu sudjeluju na domaćim i međunarodnim natjecanjima višestruko nagrađivani talentirani glazbenici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Festival je izvrsna prigoda da svoje umijeće muziciranja podijele vrijedni violinisti iz Mostara, Čapljine, Jablanice, Sarajeva, Tuzle, Gradiške, Novske, Niša, Užica i Novog Sada.

Profesorice i profesor koji su pripremali soliste za Festival mladih talenata su: Ana Pranjković - Mostar, Jelena Vidović – Čapljina, Lidija Čović – Jablanica, Sanja Manov – Sarajevo, Maira Isaković – Tuzla, Ivan Otašević – Gradiška, Ivana Duvnjak – Novska, Marija Rajković – Niš, Olivera Janjić – Užice, Arabela Zorjan – Novi Sad.

Na koncertu će nastupiti 14 solista: Antonio Šarić, Nora Čović i Laura Jovanović iz Mostara, Zina Ivković iz Jablanice, Nika Gadžić iz Čapljine, Lejla Komar iz Sarajeva, Lamija Šišić iz Tuzle, Iva Ristić iz Gradiške, Amai Novaković iz Daruvara, Mandica Čepelak i Gabrijela Tadić iz Novske, Tadija Mutavdžić iz Niša, Isidora Nikolić i Anastasija Tomić iz Užica i Lana Zorjan iz Novoga Sada.

Gudačkim sastavom Simfonijskog orkestra Mostar ravnat će maestro Igor Tatarević.

Ulaz je slobodan, a koncert počinje u 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close