Split

Učenici OGŠ Brotnjo Čitluk nastavljaju nizati uspjehe

Kultura / Glazba | 11. 04. 2017. u 06:26 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Flautisti Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku, u klasi profesorica Maje Ćorić i Tine Vidić, otvorili su i ovu godinu uspjehom na 22. međunarodnom natjecanju mladih glazbenika ''Daleki akordi 2017.'', koje se održalo u Splitu od 3. do 8. travnja 2017. godine.

Ovo iznimno poznato i jako međunarodno natjecanje ove godine se održalo u dvije discipline: gudači i puhači, a sudjelovao je veliki broj natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Mađarske.

Troje mladih Čitlučana imalo je priliku predstaviti svoju školu u najboljem svjetlu pred stručnim ocjenjivačkim sudom sastavljenim od renomiranih svjetskih glazbenika.

Učenica IV. razreda Antea Šakota plasirala se po broju bodova u sami vrh svoje kategorije i osvojila drugu nagradu, dok je učenica V. razreda Ana Pehar za svoj nastup nagrađena trećom nagradom.

Učenik Maro Bulić u svojoj je kategoriji osvojio treću nagradu. Korepetitorica klase flaute, prof. Silvia Vukojević, upotpunila je nastup učenika glasovirskom pratnjom.

Profesori i ravnatelj škole prof. Jure Sušac počašćeni su što imaju priliku glazbeno odgajati ovako talentiranu djecu željnu znanja i uvijek spremnu za nove nastupe i natjecanja.

Roditelji natjecatelja ne mogu sakriti ponos i zadovoljstvo što njihova djeca u današnjem svijetu, u kojem se kulturi ne daje dovoljno prostora, svjedoče da ipak postoji osjećaj za lijepo i plemenito.

Vrijedno je spomenuti da su par dana pred samo natjecanje nagrađeni učenici bili posebni gosti svečanog koncerta u organizaciji Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik, koja je proslavila svoj 48. rođendan.

Izveli su neke od natjecateljskih skladbi, a u točki kvarteta pridružila im se i kolegica Magdalena Lovrić, učenica VI. razreda OGŠ Brotnjo.

Do sada smo pratili brojne uspjehe ovih mladih talenata, ali ipak možemo reći da je za njih ovo tek početak blistave glazbene karijere koja ih zasigurno čeka u bliskoj budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close