Festival klapske pisme

U petak otvorenje pete smotre klapa u Posušju

Na ovogodišnjem festivalu nastupiti će 29 klapa iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, koje će se natjecati u tri kategorije mješovitoj, muškoj i ženskoj.
Kultura / Glazba | 30. 07. 2018. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Festival klapske pisme u Posušju u vrlo kratkom razdoblju, ove će godine doživjeti svoje peto izdanje, postao je naširoko prepoznata i cijenjena glazbena manifestacija i jedan od sinonima posuškog kulturnog života.

A-cappella pjevanje Posušjem će odjekivati ovaj vikend 3., 4. i 5. kolovoza s početkom u 20.30 sati na Trgu hrvatskih branitelja uz visoko pokroviteljstvo predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića i supokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, priopćili su organizatori.

Na ovogodišnjem festivalu nastupiti će 29 klapa iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, koje će se natjecati u tri kategorije mješovitoj, muškoj i ženskoj.

U petak, 3. kolovoza u konkurenciji mješovitih klapa nastupiti će osam klapa, Basca (Baška Voda), Signum (Čapljina), Kampaneli (Donja Kaštela), Falkuša (Zagreb), Sveti Nikola (Metković), Komiža (Komiža), Maraška (Zadar) i Pašareta ( Kučiće).

Posebno jaka konkurencija će biti u muškoj večeri, u subotu 4. kolovoza. Publika iščekuje nastup klape Vinčace (Novi Vinodolski) trostruke uzastopne pobjednike Omiša koji će po prvi put nastupiti u Posušju. Nastupiti će još Timbar (Selca na Braču), Rikordo (Blato, otok Korčula), Porat (Korčula), Grga (Posušje), Žmul (Omiš), Sebenico (Šibenik), Čiovo (Slatine) Okruk (Okrug Donji), Blaca (Nerežišća, otok Brač).

Nedjelja, 5. kolovoza je rezervirana za ženske klape u čijoj konkurenciji će nastupiti ukupno deset klapa.  S nama će ponovno biti Ankora (Podstrana) koja je ove godine osvojila treće mjesto u Omišu kao i Teranke (Pula) koje su osvojile Srebrni štit. Nastupiti će i Bellezza (Tivat), Stentoria (Daruvar), Skontradura (Dubrovnik), Uzorita (Sukošan), Zvizdan (Posušje), Oršulice ( Vodice), Kolura (Split) i Mirabela (Omiš), stoji u priopćenju.

Klape se u sve tri kategorije natječu za prvu nagradu Posuški stećak, a uz ovo priznanje osigurana je i novčana nagrada od 1.500 KM. Drugo mjesto bit će uz priznanje nagrađeno s 1.000 KM, a treće s 500 KM.

U sve kategorije priznanjem Bura bit će nagrađene najbolje klape po izboru publike. Ulaz na festival je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close