Najavljujemo

U nedjelju osma smotra klapa u Neumu

Kultura / Glazba | 04. 08. 2016. u 06:06 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 7. kolovoza, Neum će po osmi put biti domaćin Smotre klapa, koja će se kao i prethodnih godina održati u ugodnom ambijentu ljetnog kina Hotel Zenita.

Ove godine, na već tradicionalnom klapskom druženju u Neumu, nastupiti će šest klapa. 

Ženska klapa Cesarice iz Zagreba, ove je godine sudjelovala na omiškom festivalu klapa i to na večeri novih skladbi gdje je osvojila prvu nagradu žirija. 

I klapa Petrada iz Zagreba koja će ove godine razveseliti neumske zaljubljenike u klapsku pjesmu, u Omišu je nastupila na večeri novih skladbi, a prije nego li će zapivati Neumu, na najprestižnijem klapskom natjecanju, nastupila je i muška klapa Korda iz Lumbarde. 

Klapa Stine iz Zagreba ove će se godine po prvi put predstaviti Neumu, a zanimljivo je istaknuti da je i ova klapa nastupila na omiškom festivalu;također prvi put. 

Ove godine na neumskoj smotri klapa, boje juga će braniti dvije klape sa obje strane granice; povratnici na neumski glazbeni susret, klapa Signum iz Čapljine, te, mogli bi reći, već domaća klapa, Staglin iz susjednog Slanog.

Osma smotra klapa u Neumu, imati će i posebnog gosta, mladog tenora sjajne budućnosti, Viktora Čandrlića, a kao voditelj/predstavljač i ove će godine pred publiku stati ponajbolji hrvatski bas, član već legendarne klape Nostalgija, Ivo Raič.


Kopirati
Drag cursor here to close