U OKC

U Mostaru u pripremi koncert benda Osvajači

Kultura / Glazba | 26. 01. 2015. u 16:08 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bend 'Osvajači' stižu u Mostar gdje će održati koncert. Kako organizator najavljuje, koncert će biti održan u OKC 'Abrašević' 5.2.2015. s početkom od 21 sat. Kao predizvođač kragujevačkom bendu, nastupit će bend 'Mustang' iz Mostara. Cijena ulaznice za ovaj koncert je u pretprodaji 10, a na dan koncerta 12 KM. Zainteresirani će moći ulaznice nabaviti od srijede 28. siječnja u caffe baru 'Duradžik', te u trafici na Rondou.

'Osvajači' su bend koji je osnovan u Kragujevcu. Grupu su 1990. godine osnovali pjevač Zvonko Pantović Čipi, gitarista Dragan Urošević, klavijaturista Nebojša Jakovljević, bas-gitarista Saša Popović i bubnjar Miša Raca. U rad benda bio je uključen i basist Dejan Dačović, kao i klavijaturista Laza Ristovski koji je bio zadužen za produkciju, ali je povremeno i nastupao sa 'Osvajačima'.

Na svoja prva dva albuma, 'Krv i led' (objavljenom 1990. godine) i 'Sam' (objavljenom 1995. godine), predstavili su se glam metal zvukom, a najveći uspjeh su doživjele njihove balade 'Možda nebo zna' i 'S kim čekaš dan'. Poslije objavljivanja kopilacije 'The Best Of' 1997. godine 'Osvajači' su prestali sa radom.

'Osvajači' su nastavili rad 1999. u novoj postavi, koju su, pored Uroševića i Popovića (koji je u ovoj postavi 'Osvajača' svirao ritam gitaru), činili pjevač Nenad Jovanović, basist Saša Marković i bubnjar Nenad Branković. Poslije objavljivanja promo singla sa pjesmama 'Samo ti' i 'Minut ćutanja', 'Osvjači' su snimili album 'Vrelina', na kome se nalazi i obrada pjesme 'Rainbow Eyes' grupe Rainbow (u prepjevu nazvana 'Tragovi').

Osvajači su se ponovno raspali već iste, 2000. godine, a Jovanović se 2003. godine priključio hard rock grupi 'Stratus'. 2005. godine Pantović i Urošević su ponovno okupili 'Osvajače'. Pored još jednog prvobitnog člana 'Osvajača', klavijaturiste Nebojše Jakovljevića, ostali članovi grupe su Mikica Zdravković i Dejan Nikolić.

Danas grupu 'Osvajači' čine:

Zvonko Pantović - vokal
Bane Jelić - gitara
Nebojša Jakovljević - klavijature
Nenad Branković - bubnjevi
Dejan Pejović - bas-gitara.

Kopirati
Drag cursor here to close