Koncert

U Mostar dolazi bend koji je radio glazbu za seriju 'Sons of anarchy'

Kultura / Glazba | 06. 10. 2016. u 12:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu svoje europske turneje, Mostar će posjetiti 'Battleme', folk rock bend iz Portlanda (USA). Bend je postao poznat široj javnosti po svojim pjesmama koje su korištene kao soundtrack u kultnoj seriji 'Sons of Anarchy'. Koncert će se održati u OKC 'Abrašević', ponedjeljak, 24.10. od 21:30 sati.

'Battleme' je solo projekt Matta Drenika koji je nastao nakon što je prestao s radom u bendu 'Lions', a prvi se put pojavljuje 2009. godine s pjesmom 'Burn This Town' u seriji 'Sons of Anarchy'. Upravo je ta serija obilježila njegov rad jer se u njoj našlo nekoliko njegovih pjesama.

Do 2012. bend je objavio istoimeni debitantski album, a Drenik je iduće godine izbacio i EP 'Weight On the Brain'. Nakon uspješnog albuma 'Future Runs Magnetic' iz 2014. povukao se u osamu studija u Portlandu i počeo raditi na novim materijalima. Iako ju je kritika ocijenila kao ploču koja odiše rockom i gitarama, odlučio je krenuti dalje drugim putem.

Uz brata Jasona, koji je bio zadužen za koprodukciju, te piano kao glavni instrument, skladao je melodije i balade, a njihov se rad referirao na onaj Davida Bowiea, Roxy Music ili Jima Carrolla. U punoj formi bend 'Battleme' stvara garage rock pod utjecajem 70-ih. Rezultat je treći dugosvirajući album, a 'Battleme' ga potpisuje kao 'Habitual Love Songs'.

Uz Matta Drenika, koji je vokal i na gitari, bend čine Chad Savage (bas i vokal), JJ Eliot (gitara i vokal), te Scott Noben (bubnjevi i beatovi). Ulaznice za mostarski koncert u pretprodaji možete kupiti u OKC 'Abrašević' po cijeni od 8 KM. Broj karata u pretprodaji je ograničen. Cijena na dan koncerta 10 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close