Mostar

U crkvi Krista Dobrog Pastira održan 'Adventski koncert'

Advent ili Došašće je vrijeme priprave za Božić, a za sve kršćane vrijeme radosnog iščekivanja Isusovog rođenja.
Kultura / Glazba | 18. 12. 2017. u 12:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arhiva  / Bljesak.info

Adventski koncert, na kojem su nastupili župni zborovi župe sv. Luke-Ilići i župe sv. Marka- Cim, upriličen je u nedjelju navečer u crkvi "Krista Dobrog Pastira" u Mostaru.

Dječji zbor "Evanđelist", Tamburaški sastav, VIS "Providenza" i Veliki mješoviti zbor "Dobri Pastir" odlučili su u ovo adventsko vrijeme svoje župljane, ali i ostale vjernike grada počastiti koncertom kako bi se što bolje pripremili za Božić.

Advent ili Došašće je vrijeme priprave za Božić, a za sve kršćane vrijeme radosnog iščekivanja Isusovog rođenja.

Inače, bio je to prvi samostalni koncert zborova i sastava župe, koji su izveli pjesme "Tiha noć",  "Raduj se o Betleme", "Gloria in excelsis deo", "Božićna zvona", "Radost svijetu svom", "Veselje ti navješćujem", "Padaj s neba", "Pastorella", "Adeste fideles" i brojne druge.

Župnik župe sv. Luke-Ilići i župe sv. Marka-Cim don Ivan Perić kazao je kako je izuzetno zadovoljan koncertom posebice što je to bio prvi samostalni koncert župnih zborova.

''Koncert je bio mali dar zborova svojim župljanima prigodom nedjelje Caritasa, koja je nedjelja međusobnog darivanja'', istaknuo je don Ivan.

Kopirati
Drag cursor here to close