OKC Abrašević

Svjetski dan glazbe i veliki koncert Rock škole Mostar

Kultura / Glazba | 21. 06. 2016. u 07:54 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas se obilježava svjetski dan glazbe, a Rock škola Mostar se pridružuje ovoj planetarnoj proslavi velikim koncertom kojim ujedno obilježava i završetak sada već četvrte Rock školske godine. Koncert će se održati u OKC-u 'Abrašević' sa početkom u 20 sati, a na koncertu će se predstaviti čak deset bendova.

Pored pet najboljih Session bendova iz 2015/2016 programske godine, bit će predstavljeno i nekoliko formacija nastalih u Rock školi i prijatelje škole: Catarza, Getrou, Jufkamental, te Rock School Blues Band. Kao gost večeri, sa prezentacijom svog novog albuma 'U nebogled', nastupit će sjajni bend 'Tattoo'. Koncert je podržan od strane misije OSCE u BiH.

Ovim velikim koncertom zatvara se još jedno veoma radno Rock poglavlje. Naime, u protekloj godini Rock škola je održala 2840 školskih sati nastave za instrumente - bubnjevi, bass gitara, gitara, klavijature, saksofon i vokal, te još 880 sati band coach programa u kojem polaznici škole stiču iskustvo svirajući sa bendom.

Pored ovoga, u prostorijama Rock škole održano je preko 3000 vježbenih sati i proba glazbenika i bendova koji koriste infrastrukturu Rock Škole Mostar. To je 7000 sati svirke u 2015/2016 Rock školskoj godini koja je servisirala preko 200 direktnih korisnika.

Rezultati nastavnog programa prezentirani su kroz pet programskih (tematskih) koncerata, a organiziran je i veliki koncert na Kantarevcu na kojem gostovao bend 'Dubioza Kolektiv', a koji je rezultirao pokretanjem vlastitog studija za snimanje – DK studio Rock škole Mostar. Nadalje, škola je sudjelovala na dvije međunarodne razmjene (Slovenija i Austrija), organizirala ljetni kamp za 40 mladih glazbenika iz četiri bosanskohercegovačka grada, te koncertno prezentirala svoj rad na mnogobrojnim manifestacijama.

Nastup Rock School Blues Band-a na 13. Mostar Blues & Rock Festivalu rezultirao je pozivom za nastup na norveški Blues festival, te dokumentarcem o bendu i Rock školi u produkciji BHT-a. I ove godine Rock škola organizira ljetni glazbeni kamp, a uz podršku Američkog veleposlanstva u Sarajevu. Riječ je o velikom glazbenom projektu koji će okupiti 50 mladih glazbenika iz 11 BiH gradova.

U prvoj fazi projekta održano je 10 promotivnih koncerata širom BiH koji su predstavili projekat mladim glazbenicima i pozvali ih da se prijave za i pridruže mostarskim glazbenicima na ovom zajedničkom projektu. Mladi autori će nakon ljetnog kampa svoj autorski rad prezentirati kroz koncerte u Sarajevu i Mostaru, dok će u periodu jeseni i zime svoje pjesme snimiti u DK studiju Rock škole u Mostaru koje će biti objavljene i na DVD kompilaciji.

''Rock škola Mostar je do sada isključivo funkcionirala zahvaljujući podršci stranih donatora, prvenstveno Veleposlanstvu Kraljevine Norveške u BiH i simboličnoj participaciji polaznika škole. Simbolična je bila i podrška kroz državne fondove, što će se, nadamo se, promijeniti.

Pozivamo vas da večeras zajedno sa nama proslavite Svjetski dan glazbe i svojim prisustvom podržite mlade i talentirane polaznike i prijatelje Rock škole Mostar. Ulaz je besplatan'', poručili su organizatori.

Za više informacija o Mostar Rock School posjetite www.mostarrockschool.org.

Kopirati
Drag cursor here to close