The Greenbaums

Sutra započinje deseti po redu Mostar Blues Festival

Kultura / Glazba | 18. 07. 2012. u 09:37 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usprkos svim poteškoćama u kojima se naše društvo trenutno nalazi, te potpune marginalizacije kulture, organizacioni tim je uspio osigurati uvjete za održavanje jubilarnog, desetog Mostar Blues Festivala.

Ova smotra koju su producenti uvrstili u europske festivalske karte, počinje sutra, 19.07. koncertom mladog njemačko-izraelskog blues sastava The Greenbaums, koji svoj stil bazira na glazbi legendarnog gitariste Peter Greena i njegovih Fleetwood Mac.

Kao nositelj prve večeri nastupit će američka blues pjevačica Sherrie Williams, sa svojom grupom The Wise Guys. Biće to pravi kabare ugođaj, a Sherrie će, osim skladbi sa svojih albuma, izvesti i blues standarde. Nastupi američkih izvođača na blues festivalu uvijek nose poseban ugođaj i snažno doprinose predstavljanju tog, preko 100 godina starog, glazbenog pravca.

Naredni dan, 20.07. MBF se seli u SC „Kantarevac“.

Prvi će nastupiti turski bend Sahte Raki, mnogočlani sastav koji u ekspresiji ritam i blues pravca koristi i puhačke instrumente.

Nakon toga, diva koju ne treba posebno predstavljati, velika Josipa Lisac sa svojom grupom.

Njen cjelovečernji koncert mostarci čekaju desetljećima, i vrijeme je da se podsjetimo nezaboravnog Dnevnika jedne ljubavi.

Posljednji festivalski dan je 21.07. također u SC „Kantarevac“ i predstavit će se dosta dobre rock glazbe.

Domaći bend La Grange će baražima rifova legendarnih ZZ Top zagrijati atmosferu prije nastupa kultnog britanskog sastava Dr. Feelgood. Ovi doktori rocka će vrlo energičnim muziciranjem predstaviti svoje najveće hitove iz 70-tih i 80-tih.

Goran Bare i njegov ansambl Majke s punim pravom zatvaraju festival. Vlasnici su gomile nagrada „Porin“, imaju izvrstan album „Teške boje“, a i pravi su prijatelji Mostar Blues Festivala, pa je sigurno da će i njihov koncert biti izvrstan.

Ulaznice za 10. Mostar Blues Festival se mogu kupiti u cafe baru Publika, poslovnici Fortuna Toursa u Hotel Eri i u Muzičkom centru Pavarotti.

On line prodaja karata se vrši na kupikartu.ba

www.mostarblues.com

Kopirati
Drag cursor here to close