13. 10.

Sunday Stories - energičan i jedinstven bend pred publikom u Mostaru

Sunday Stories je balkanska publika imala priliku gledati i slušati kroz javne objave ali i zahvaljujući mnogim gostovanjima od Albanije preko Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i naravno do BiH.
Kultura / Glazba | 10. 10. 2018. u 16:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neobična promjena stiže iz Sarajeva u Mostar. Sunday Stories u  subotu, 13. listopada u 21:30 sati, nastupa u OKC Abrašević.

Sunday Stories stižu u grad na Neretvi u sklopu mini BH turneje, kako bi zajedno sa mostarskom publikom proslavili svoj 5. rođendan.

Foto:PR Sunday Stories / 

''Sunday Stories!- slavimo 5. rođendan ove jeseni. U sklopu rođendana imamo zadovoljstvo da nastupimo u našim omiljenim BiH gradovima i svakako je Mostar jedan od tih. Nas svih 5 komada dolazimo u Abrašević, ispričati svoju istinu, te pokušati ljudima prenijeti malo sreće i mnogo ljubavi kroz muziku koju osjećamo, živimo! Očekujemo ples, osmijehe i pokoji novi flert i poljubac na naše oči! Mostar, eto nas!'', rekla je za Bljesak.info Babić Nina, osnivačica Sunday Storiesbenda.

Nina, koja je i ambasadorica svjetskog pokreta PlayingForChange za BiH, te dobitnica mnogih nagrada iz područja klasične glazbe, nije krila svoje uzbuđenje radi dolaska u naš grad.

Inače, Sunday Stories je bend osnovan 2013. godine, od strane Nine Babić i Saše Ćirića.

Video: Sunday Stories- Bajka (Fairy tale)

Mustafa Kurtalić, poznati sarajevski basista, pridružuje se sastavu 2014. godine. Danas sastav zajedno sa njima čine i mladi, izuzetno talentovani, Adi Avdić (bubnjevi) i Mirza Sijerčić (saksofon). Sunday Stories su prvi album objavili 2017. godine, te su hit singlovi poput My manis a Dick i Bajka ekipi donijeli veliki broj pratioca kako na koncertima tako i na društvenim mrežama. Nina Babić je autorica svih 9 pjesama sa albuma, dok su članovi benda uvijek prisutni u aranžiranju i varijacijama na muziku koju Nina donese.

Ono što je karakteristično za Sunday Stories jeste velika potražnja i posjeta na koncertima, jer prema mišljenjima mnogih, performans Sunday Stories je upravo ono što bend čini izuzetnim. Ekipa voli dodatno naglasiti, da njihovi koncerti nisu vezani isključivo za muziku, nego poseban akcenat zauzima konstanta borba za ljepotu individualnosti i koliko smo različiti, toliko možemo učiti jedni od drugih i bogatiti vlastito biće. Ovu poruku prožimaju kroz svoj repertoar, koji je izuzetno energičnog karaktera i veoma jedinstven zbog improvizacija na licu mjesta kako instrumentalnih, tako i vokalnih.

Video: Sunday Stories - Sunday Stories 

Sunday Stories je balkanska publika imala priliku gledati i slušati kroz javne objave ali i zahvaljujući mnogim gostovanjima od Albanije preko Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i naravno do BiH.

Na koncertu Sunday Stories u Mostaru, publika može očekivati dva nezaboravna sata koktela funk, jazzy, rock hitova u obradama Sunday Stories, kao i komplet autorski rad ovog mladog ali popularnog sarajevskog sastava. 

Kopirati
Drag cursor here to close