Osoba godine MusiCaresa

Springsteen odao počast Bon Joviju i zasvirao s njim

Kultura / Glazba | 03. 02. 2024. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bruce Springsteen i druge glazbene zvijezde odale su počast rokeru Jonu Bon Joviju u petak na godišnjem prikupljanju sredstava prije Grammyja, izvodeći hitove, poput Blaze of Glory, iz opsežnog rock kataloga pjevača.

Bon Jovi osnovao je istoimeni bend 1983. godine u New Jerseyju i pomogao definirati gitaristički rock 1980-ih, piše Hina.

MusiCares

MusiCares, dobrotvorni odjel Recording Academy koji prikuplja sredstva za pomoć glazbenicima sa zdravstvenim i drugim potrebama, izabrao je 61-godišnjaka za ovogodišnju Osobu godine.

Springsteen, također iz New Jerseyja, pridružio se Bon Joviju na pozornici u centru Los Angelesa u duetu Who Says You Can't Go Home? Obojica su svirala gitaru i pjevala. U publici je nekadašnji Beatle Paul McCartney stajao i pljeskao rukama iznad glave.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MusiCares (@musicares)

Springsteen ostao bez mame u srijedu

Springsteenova mama Adele preminula je u srijedu u dobi od 98 godina. Bon Jovi je rekao da bi razumio ako bi Springsteen, koga naziva prijateljem i mentorom, otkazao svoj nastup. "No želio je večeras biti ovdje zbog MusiCaresa, želio je biti večeras ovdje zbog mene i bit ću mu zauvijek zahvalan", rekao je Bon Jovi.

Bon Jovi je također progovorio o važnosti glazbe u svom životu. "Svaki put kad drndam po gitari, podsjetim se da imam najboljeg prijatelja za cijeli život. Taj vas instrument nikada neće iznevjeriti", rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close