Spektakl u Beogradu

Đorđe Balašević nakon 40 godina nastupio u prepunoj Kombank areni

Kultura / Glazba | 03. 12. 2018. u 08:08 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantautor Đorđe Balašević nastupio je sinoć u Beogradu u prepunoj Kombank areni, na mjestu gdje je svoje prve solističke koncerte održao pre 40 godina.

Monodrama, recital, stand up i u isto vrijeme koncert pod nazivom "Kalendar mog detinjstva" počeo je u Beogradu pred mnogobrojnom publikom, a Balašević im se obratio sa "Dobro veče, Beograde", uz tvrdnju da je bilo vrijeme da se vrati u ovu dvoranu, koja je prije mnogo godina nosila drugačiji naziv kada je držao svoje prve solističke nastupe.

"Večeras smo se našli da malo evociramo neke uspomene, da vas malo davim. Šta ima večeras, sve najvažnije utakmice su prošle", kazao je Balašević, a publika ga je pozdravljala aplauzima.

Foto: Anadolija / Đorđe Balašević na koncertu u Beogradu

Počeo je s pjesmom "Ratnik paorskog srca", a zatim je uslijedila "Eleonora (za Bogojavljensku noć).

Kako je ranije najavljeno, program je moguće smjestiti samo u jedan žanr: Đole. "Kalendar mog djetinjstva"je zamišljen kao priča o događajima koji su obilježili djetinjstvo autora, uz klavirsku pratnju Aleksandra Dujina, "Protinu kći", "Ne volim januar", "Finu laganu stvar"i uvijek neku novu pjesmu.

Osim ovog, u Kombank dvorani, Balašević će održati koncerte i 4, 6, 7. i 9. prosinca, a od trenutka puštanja u prodaju karata za večerašnji koncert, bile su velike gužve na blagajni na Trgu Nikole Pašića, zbog čega je izabrano i dodatnih nekoliko termina.

Svih pet termina je rasprodano.

Kopirati
Drag cursor here to close